20.000 eigenaars van zonnepanelen konden installatie nog niet registreren

Zonnepanelen iLumen

20.000 eigenaars van zonnepanelen konden installatie nog niet registreren

Meer dan 20.000 eigenaars van zonnepanelen kunnen sinds 10 oktober geen groenestroomcertificaten aanvragen. Netbeheerder Infrax stuurt hen deze week een persoonlijke mail om dit alsnog mogelijk te maken.

Eigenaars van zonnepanelen kunnen groenestroomcertificaten aanvragen voor de productie van hun installatie. Per certificaat krijgen ze een bepaald bedrag.

Sinds 10 oktober staan de netbeheerders Infrax en Eandis in voor de uitreiking van die groenestroomcertificaten. Om de certificaten aan te vragen, moesten de eigenaars zich aanmelden met een unieke code.

“We hebben in november en december 70.000 codes verstuurd naar de mailadressen die wij hadden doorgekregen van de VREG”, zegt Infrax-woordvoerder Björn Verdoodt. “Meer dan 20.000 eigenaars zijn nog niet met het nieuwe systeem gekoppeld. Zij hebben onze eerste mail misschien verwijderd of niet aangekregen. ”

Herinneringsmail

“Klanten van wie de installatie nog niet gekoppeld is, krijgen deze week een herinneringsmail op de e-mailadressen die we van de VREG hebben doorgekregen. We raden die eigenaars dus aan om hun mail extra in de gaten te houden. Hebben ze eind deze week geen mail van ons gezien of zijn ze er nu al zeker van dat ze sinds enige tijd een nieuw emailadres hebben, dan nemen ze best even contact op met onze klantendienst, op 078/35.30.20. Ze worden dan binnen vijf dagen geholpen.”

Bron: Het Belang Van Limburg, 30 januari 2017

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *