Aangroei zonnepanelen-installaties in Vlaanderen op jaar tijd quasi verdubbeld

zonnepanelen zoom

Aangroei zonnepanelen-installaties in Vlaanderen op jaar tijd quasi verdubbeld

Dit jaar zijn al 16.863 nieuwe installaties van zonnepanelen aangemeld bij netbeheerders Eandis en Infrax. Nagenoeg dubbel zoveel als in dezelfde periode vorig jaar.

In de eerste vijf maanden van 2016 kwamen er 8.840 zonne-installaties bij, heel vorig jaar waren dat er 28.684. In totaal zijn nu al zo’n 275.000 daken in Vlaanderen uitgerust met panelen – en dat aantal blijft dus fors stijgen. “De Vlaming heeft zonne-energie duidelijk herontdekt”, zegt Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld). Hérontdekt, inderdaad, want 2011 blijft het absolute recordjaar. Toen werden er zo’n 80.000 installaties geregistreerd, met dank aan de groenestroomcertificaten.

Bron: Het Laatste Nieuws, 31 mei 2017

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Comment (1)

  • Willy Deberdt Reply

    U schrijft in een titel: “Aantal zonnepanelen-installaties in Vlaanderen op jaar tijd quasi verdubbeld” Niets is minder slecht geformuleerd. Uit het artikel blijkt duidelijk dat niet het aantal zonnepanelen maar de aangroei van het aantal zonnepanelen op een jaar tijd verdubbeld is. Dat is helemaal iets anders. Bent u ook al vergiftigd door de sensatiedrang van de media?

    31 mei 2017 at 10:33

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *