digitale meter zonnepanelen
Al meer dan 60.000 digitale meters geïnstalleerd in Vlaanderen

Er zijn half september al 60.171 digitale energiemeters geïnstalleerd in Vlaanderen. Dat meldt netwerkbeheerder Fluvius. Minder dan één procent van de klanten weigerde de meter.

De uitrol van de digitale meter is officieel gestart op 1 juli. Sinds die dag plaatst Fluvius alleen nog digitale energiemeter bij elke nieuwe klantvraag, zoals bij bouwers en verbouwers, nieuwe eigenaars van zonnepanelen en budgetmeterklanten. Zo werden al 52.640 digitale meters geplaatst, waarvan 7.348 bij klanten met zonnepanelen.

Sinds begin juli en tot eind 2022 loopt ook een ombouwprogramma voor bestaande zonnepanelen- en budgetmeterklanten. Zo werden al, inclusief vroegere proefprojecten, 7.531 digitale meters geplaatst, waarvan 1.068 bij klanten met zonnepanelen.

Nog uit Fluvius-cijfers blijkt dat 516 digitale meters niet geplaatst werden omdat de klant dit niet wilde. Dat is minder dan 1 procent van alle voorziene installaties. De netbeheerder wijst erop dat de installatie verplicht is en niet geweigerd kan worden.

Bron: Nieuwsblad.be, 19 september

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

39 reacties

  1. Over de opmerking van Jan Bijnens kan ik het volgende mededelen. Mijn digitale meter start automatisch op onmiddellijk als het net terug stroom levert. Ik moet daar helemaal niet manueel voor tussenkomen.
   Dus stroomuitval zal voor mijn digitale meter nooit een probleem vormen.

  2. Mijn digitale meter gaat automatisch terug aan na een netstroomonderbreking. Ik moet dus helemaal niets manueel doen om terug elektriciteit te hebben in huis na een stroomonderbreking.

 1. Volgens mijn gedacht hebben bepaalde Knack aandeelhouders, ook grote belangen binnen het VREG Patrimonium. Die maffiose bende beunhazen hebben (naar gewoonte) uit eigenbelang, onderlinge afspraken gemaakt om via de media grootschalig desinformatie te verspreiden! Het valt op dat de bevoegde (B) politieke instanties, zich hierbij wijselijk afzijdig weet te houden. Deze heren/dames politici, gaan (met het oog op nog maar eens kiezersverlies) eigenhandig geen hete kastanjes uit het vuur vissen die ze er ooit zelf hebben ingegooid!

 2. Digitale meter is perfect legaal te weigeren. Gewoon zeggen dat je overgevoelig bent voor 4G en een bekabelde meter hebt. Die gaan ze pas in 2023 ten vroegste hebben. Het staat allemaal in het decreet.

 3. Er zijn nog nieuwbouwprojecten WAAR NU nog altijd een gewone terugdraaiende meter worden geïnstalleerd.
  Er is zelfs de keuze DAG en NACHT of alleen DAG .
  Ik heb zelf van 2011 zonnepanelen en heb DAG en NACHT . ( terug draaiende teller ,old skool )
  Ik kan NU ook perfect de OPTEL of AFTREKSOM maken .
  We moesten een 2 de Geijkte bijkomende teller plaatsen DIE dus alleen de opgewekte KWH noteert .
  Wat is nu eigenlijk het probleem? .De ene meter telt op en de andere telt ook op .
  Maak een eenvoudige aftreksom en u weet perfect ( ook de maatschappij ) wat ik effectief verbruik .
  Mijn eenvoudige vraag is ( nogmaals ) Wat gaat het gebruik gaan kosten van het net bij installatie van een NEW digital toestel
  Vb ik verbruik 6000 kwh en produceer 4000 kwh DUS ik betaal in 2011 voor 2000 Kwh .
  Vanaf 2014 betaal ik ( ongevraagd ) € 480 EXTRA omdat ik zonnepanelen heb .( top – leuk !!)
  DE VRAAG : Wat ga ik BIJ moeten betalen als ik een dig meter heb EN 6000 kwh verbruik .Die 6000 kwh is het gene waar ze ( volgens mij ) rekening gaan mee houden
  Zeker al niet die € 480 extra want dat noemt nu een extra prosumenten tarief .
  Wat wel ??
  Op wat ??
  OP 6000 kwh – 4000 kwh ,dus toch op het verschil 2000 kwh ??
  is dit een moeilijke vraag ??

  1. Beste Marc
   zeker geen moeilijke vraag en ook een eenvoudig antwoord:
   Als je 6000 Kwh verbruik hebt waarvan je 2000 Kwh moet betalen omdat je 4000 Kwh gratis gebruikt omwille van uw zonnepanelen dan zal je met je digitale meter net evenveel betalen als met je oude meter als je niet verandert van tarief. Dus je betaalt evengoed de verbruikskosten op 2000 Kwh als de distributiekosten op 2000 KWh als het prosumententarief op het vermogen van je omvormer zoals vroeger.
   ALs je verandert van tarief dan betaal je de verbruikskosten op 2000 Kwh en de distributiekosten op de werkelijke afname ipv distributiekosten op 2000 Kwh + prosumententarief. Het kan goed zijn dat deze distributiekost veel lager is dan wat je met het oude tarief zou betalen omdat je het prosumententarief niet meer moet betalen. Dat hangt namelijk af van hoeveel je zelf onmiddellijk van uw zonnepanelen gebruikt. Is dat hoog dan zal de werkelijke afname laag zijn en dus ook die kost. Vanaf 30% zelfconsumptie doe je profijt met je digitale meter en het nieuwe tarief.
   Ander punt : Een digitale meter telt altijd dag en nacht apart zowel qua afname als injectie. Als je enkelvoudig tarief wilt worden de dag en nacht gewoon opgeteld en dit resultaat kan ik ook zelf aflezen op mijn digitale meter.
   Uw aftreksom waarover jij het hebt wordt volledig verkeerd begrepen. Daarom volgende toelichting:
   Uw verbruik in huis is 6000 Kwh ; 2000 van het net en 4000 van uw zonnepanelen. Maar in werkelijkheid heb je 1250 Kwh onmiddellijk van uw zonnepanelen gebruikt. Je hebt 2750 Kwh op het net gezet en later terug gebruikt. Je had 2000 Kwh tekort om te voldoen aan je verbruik. Dus je hebt n werkelijkheid 4750 Kwh van het net genomen en 1250 Kwh van uw zonnepanelen genomen. Hetgeen je van je zonnepanelen onmiddellijk gebruikt zal je nooit moeten betalen. Nu moet je zelf niet betalen voor hetgeen je op het net zet en er terug afneemt (uitgezonderd het prosumententarief). Je moet maar voor 2000 Kwh betalen omdat de injectie wordt afgetrokken van de afname. Die verdeling kan je nooit te weten komen met een oude meter. Enkel een digitale meter kan dit meten.
   Dus in uw geval (dit voorbeeld) zal de afname 4750 meten en de injectie 2750. Als je de zelfconsumptie kan opdrijven naar 50% zal je 4000 Kwh afname aflezen en 2000 Kwh injectie. Uw te betalen verbruik blijft 2000Kwh
   maar de distributiekost zal 750 x 0.16€ of 120€ lager zijn met het nieuwe tarief.

 4. Ik heb er vroeger ook zoveel voor betaald en nu MOETEN we deze zogezegde slimme meter voor hen natuurlijk voor hen profijt instaleren. Waar kunnen we heen en wie of wat of waar kunnen we een groep bijeen spannen tegen hen wat heel moeilijk zal zijn natuurlijk, maar wat nog altijd mogelijk is hee.

 5. Velen zijn in het ongewisse omdat men al de informatie zelf moet gaan zoeken over de digitale meter en dit is wanneer fluvius het net onderbreekt voor eender wat dat deze meter niet automatisch terug opstart, hij wordt alleen maar terug vrijgegeven om dan zelf manueel terug op te starten. De reden is voor onze veiligheid. Dus geen electriciteit zolang men niet zelf op de knop gaat duwen. Dus ook geen. Zonneenergie. Ontdooien van frigo en diepvriezer. Bij electrische poort geraakt men nietmeer binnen als men niet thuis is geen telefoon eninternet niets dus . . . wie gaat al deze verliezen betalen?????

  1. Jan,
   Kan je de BRON (link) bezorgen waar u gelezen hebt dat de digitale meters “uitgeschakeld” kunnen worden vanop afstand.
   En uit veiligheidsoverweging MANUEEL terug ingeschakeld dienen te worden door de bewoner??
   Dank u.
   Mvg,

  2. Kleinschalige installaties van zonnepanelen kunnen vanaf 1 januari 2021 niet meer rekenen op een terugdraaiende teller. Dit is beslist door de nieuwe vlaamse regering , dus einde van de zonnepanelen
   het is toch spijtig dat er in Vlaanderen geen enkele minister is met een beetje verstand

   1. Beste Frans
    De regering heeft helemaal niet beslist dat de compensatie voor terugdraaiende meters wegvalt. De regering heeft beslist dat de compensatie voor terugdraaiende teller vanaf jan 2021 voor nieuwe installaties zal vervangen worden door een nieuw compensatiemechanisme voor de terugdraaiende teller.
    Terugdraaien doet die digitale teller wel zolang hij de geest niet geeft. (De injectie is het teruggedraaide deel en dat zal hij altijd blijven meten) Dus het terugdraaien zal nooit wegvallen. Wat de regering ermee doet dat is een andere zaak en dat wordt afwachten natuurlijk.

 6. Overdag electriciteit produceren die de heren dan kunnen verkopen aan de buren zonder panelen…
  En zelf ook dure electriciteit betalen als men ’s avonds thuis komt…
  De heren gaan twee maal langs de kassa terwijl de eigenaar van panelen het gelach betaald.
  Pure schande en bij mij komen ze niet binnen, ik zal me verzetten op alle mogelijke manieren.

  Schurken, oplichters !

  1. Ondertussen weten de meesten dat wat u schrijft niet waar is. Al de stroom die je overdag op het net gezet hebt krijg je ’s avonds gratis terug omdat uw teller is teruggedraaid met de oude meter en met de digitale meter ook omdat je de injectie die je ’s avonds terug afneemt niet moet betalen. (injectie wordt afgetrokken van afname.)
   Niemand gaat dus 2 x langs de kassa. Leveranciers kunnen uw stroom aan de buren of aan Frankrijk verkopen maar ze moeten ook zelf stroom aankopen om ’s avonds aan u gratis te bezorgen (en misschien zelfs aankopen aan een duurdere prijs). Als je een digitale meter krijgt en uw zelfconsumptie is 50% dan doe je zelfs profijt. Maw je moet minder betalen aan die schurken, oplichters dan vroeger. Als je zelfconsumptie minder dan 30% is blijft de prijs hetzelfde als vroeger nl het prosumententarief. Met een digitale meter ga je ook beter nadenken over uw energieverbruik : wanneer zet je welke toestellen aan. Op die manier verhoog je de zelfconsumptie en kan je piekstromen vermijden. Allemaal dingen die er in de toekomst voor zorgen dat je minder gaat betalen en tegelijkertijd meer CO2 uitstoot gaat verhinderen.

 7. zoals het er nu uit ziet gaan mijn panelen op het containerpark belanden, ik heb destijds 27000€ geinvesteerd om volledig coé neutraal en zonder jaarlijkse kosten mijn energie en verwarming te voorzien. Zoals het er nu uit ziet zal ik niet meer elektrisch kunnen verwarmen omdat de meter in de zomer niet meer zal terugdraaien binnen dit en 5 jaar. Dus dan ben ik met mijn grote investering de hele zomer elektriciteit aan het maken waar ik op belast wordt om deze dan gratis weg te geven aan een bende poenscheppers?? Het zal niet gebeuren terug een houtkachel om te verwarmen. Ik heb 10 jaar geleden gedaan waar de overheid om vroeg geisoleerd en volledig co2 vrij wonen. Nu is mijn geld uitgegeven en verandert men de regels tijdens de match waardoor ik nog meer zal moeten betalen. Nee bedankt niet voor mij

  1. 200% gelijk.

   Ze veranderen de regels tijdens de match en dat kan niet.
   Ik ben een lening aangegaan om zonnepanelen te plaatsen. De certificaten alleen brengen natuurlijk niet genoeg op om de electriciteitsrekening te betalen. Het terugdraaien vd teller verzacht de bittere pil. En nu die digitale meter en dag- en nachttarief afschaffen. Degoutant.

  2. 200% gelijk?
   Ik dacht ook geen enkele kost meer te hebben dank zij mijn zware investering in zonnepanelen. Ik dacht al die kosten die de netbeheerder heeft (onderhoud, komen opmeten , palen vervangen, cabines vernieuwen, straatverlichting en verkeerslichten onderhouden en vernieuwen) daar ga ik niet meer voor moeten betalen.
   Het heeft ook 7 jaar geduurd vooraleer dat ze doorhadden dat dat eigenlijk niet vol te houden is op langere termijn. Stel dat iedereen zonnepanelen heeft en niets meer moet betalen zoals jij zegt. Geen inkomsten meer noch voor de leverancier die toch wel de stroom ergens moet kopen om je in de winter van stroom te voorzien want uw stroom van de zomer is al lang verkocht , noch voor de netbeheerder. Niemand meer aanwezig om het net te onderhouden. Kapotte paal in de straat : gedaan met stroom. Geen BTW meer voor de staat dus ook geen ambtenaren meer om uw beklag tegen te doen. Daarvoor alleen zouden blijkbaar veel mensen met plezier prosumententarief betalen. Enfin gelukkig blijven er ook nog andere voordelen over nl de CO2 vermindering. De meter die blijft terugdraaien ; ja ook de digitale voor wat het verbruik betreft en ja voor altijd. Ook het dag en nachttarief voor het verbruik. Dat staat allemaal af te lezen op die meter.
   Wat de regering en de Vreg met die metingen doen verandert voortdurend. Niet alleen nu of enkele jaren geleden maar bijna ieder jaar zolang ik al elektriciteit gebruik. Maximumtarieven veranderen. Distributiekosten veranderen. Prosumententarief verandert ieder jaar. BTW verandert 17% 19%, 6% 21% . Dat is een goede zaak want om de milieunormen te halen moet er nog veel veranderen. En het zal moeten veranderen in het voordeel van zonnepanelen want anders haalt men de norm niet. En met houtkachels haalt men de normen zeker niet.
   Als daarvoor iets zou veranderen dan denk ik aan zeer hoge prijzen voor hout, boetes en/of eventueel gevangenisstraffen als de rookgassen niet gezuiverd worden.

 8. Nog NOOIT werd er in dit verdomde klotenland iets gerealiseerd waar de bevolking , inzonder de eigenaars van zonnepanelen, enig voordeel zouden kunnen bij hebben. Altijd maar in het voordeel van die maffiabende.

  1. De voordelen voor zonnepaneeleigenaars die hun verbruik van 3000 Kwh compenseren met zonnepanelen 3.5Kva op een rij.
   Ze betalen geen verbruik 0€ de buur zonder panelen betaalt 150 €
   Ze betalen geen groenestroombijdrage 0€ de buur betaalt 87€
   Ze betalen geen BTW hierop de buur betaalt 49€
   Ze betalen slechts 318 € prosumententax de buur betaalt 510 € distributiekost
   Het is voor een maffiabende niet zo interessant dat mensen zonnepanelen hebben want die betalen veel minder dan mensen zonder zonnepanelen.
   Met een digitale meter en zelfconsumptie van 50%
   betalen ze ipv 318€ maar 255€ de buur blijft 510 € betalen
   De maffiabende geraakt nog minder aan geld.

 9. Ik heb zonnepanelen en een oude meter dat nog terugdraait. Zo ben ik in zee gegaan met een afspraak op 20 jaar. Dat maakte mijn kosten en leningen betaalbaar. Tot op heden door niemand aangeschreven met enige duidelijke uitleg over de digitale meter en de echte gevolgen. Zolang ik dat niet heb komt er niemand bij mij binnen om een meter te plaatsen. Ik lees veel over potentiële juridische leugens en ik vraag mij af of er al mensen zijn die in groep beslist hebben om hun belangen te laten verdedigen via een advoketen bureau. Ben bereid om mij hirbij aan te sluiten als groep staat je sterker

  1. Beste Gilles. Je bent in zee gegaan met de afspraak dat je 20 jaar lang GSC zou krijgen. Voor iemand die in 2009 voor 4000 Kwh zonnepanelen heeft geïnstalleerd om zijn totale verbruik te compenseren zal die op 20 jaar 36000€ subsidie krijgen (= 20 x 4 x 450€). Hij zal 20 jaar (en langer) geen verbruik moeten betalen wat overeenkomt met een besparing van 20000€. De laatste 4 jaar heeft hij 370€ /j prosumententax betaald = 1480€. De volgende5 jaar betaalt hij 370€ of minder /jaar als hij een hoge zelfconsumptie heeft die met een digitale meter kan gemeten worden. (=+max 1850€) Na 2024 (15j) geldt een ander compensatiesysteem. Stel dat er met marktwaarden wordt gerekend die voor hem 10% negatief uitvallen dan verliest hij op die 5 jaar 500€ en betaalt 1850 prosumententax. Als zijn zonnepanelen 30000€ gekost hebben betekent dit nog steeds een winst van 30000+1480+1850+500+1850 -36000 -20000 = -20320€ uitgespaard op 20 jaar. Iemand die geen zonnepanelen heeft moet op die 20 jaar 20000€ stroom betalen. Dat is een verschil van 40230€.. Samengevat : deze PV eigenaar bespaart 20 jaar lang 1000€ per jaar en de buurman betaalt 20 jaar lang 1000€ / jaar. Voor welke groep zou je dan een advocatenkantoor willen inschakelen?

 10. Wij wachten met ongeduld op de brandstofcel en de H2 panelen. Zolang kan de Vreg nog met onze voeten en onze centen spelen. Een C4 voor de Vreg !
  Binnen de 15 jaar en mits procumententarief : verbruik wanneer het de Vreg niet past !

  Dit bericht wordt bijna zeker weggecensureerd !

  Geplaatst door een opgelichte zonnepanelenbezitter

  1. Ik heb enkele uren geleden een reactie geplaatst: een oproep om samen te werken om een proces in te spannen bij het Grondwettelijk Hof ivm. niet terugdraaiende digitale meters vanaf 15 jaar na ingebruikname van de PV-installatie = discriminatie van reeds jaren bestaande installaties. Tot mijn verbazing is mijn reactie al verdwenen! Weggecensureerd? Geen nood, er zijn nog andere en betere kanalen dan commerçant ilumen.

 11. Wij hebben over 7 jaar en nieuwe meter geplaatst en ook voor betaald ik denk 150 euro als er voor de nieuwe meter moet betaald worden dan is het neen ik betaal er niet meer voor zij kunnen hem terug meenemen zij willen dat er en nieuwe meter komt dan kunnen zij ook de kosten voor betalen wij hebben zonnepanelen staan en vreg heeft en contract getekend voor 20 jaar deze kunnen dat contract niet verbreken als het moet gaan wij en voor gerecht mee gaan contract getekend is getekend en niet te verbreken.

  1. das waar, dat moeten we allemaal doen, we worden gewoon behandelt als kleine kinderen, maar dat feest gaat niet door, eerst hadden we een minister( ja minister????) en nu Lydia, als ze eerst eens de moed bijeen rapen om ons te vertellen wat er staat te gebeuren, en onder de contracten kunnen ze niet onderuit, ook al is het VREG

 12. Wat hier allemaal aan het gebeuren is, is ongezien EN ongehoord…ipv een sfeer te creëren die mensen alleen maar doet uitkijken naar alternatieve energie opwekking, gaat het VREG, en alzeker als ZIJ hun zin krijgen, niet alleen zorgen dat ifv die digitale meter GEEN mens nog zonnepanelen zal leggen maar tevens dat men zijn installatie terug weg laat halen of zelf afbreekt…men is bezig de basis te leggen voor een stabiele en enorm winstgevende zaak die miljarden euro’s gaat opbrengen ….maar …Jan met de pet gaat dit betalen en zij die zonnepanelen hebben nog méér…

 13. In het voorstel is ook een injectietarief opgenomen voor elektriciteitsproducenten zoals eigenaars van zonnepanelen. Zij zullen dus mogelijk moeten betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet als ze hun geproduceerde stroom op het net zetten.Dit zijn de plannen van VREG en het gaat betalen worden voor alles dat we op het net zetten, ik vraag mij af of dit ook is voor de grote producenten, of alleen maar voor de kleine man

 14. beste, het artikel bevat een hoop onwaarheden, mensen met zonnepanelen en die weten wat er gaat gebeuren, weigeren de digitale meter, dit is een feit, en ze hebben gelijk ook, er is ook niemand die uitleg geeft wat er in de toekomst zal gebeuren, maar zoals het er nu voorstaan, gaan er binnen enkele jaren verschillende installaties verwijdert worden, want als mensen met zonnepanelen meer zullen moeten betalen dan mensen zonder panelen is de rekening snel gemaakt, want VREG wilt dat v/a 2022 mensen moeten betalen om stroom op het net te zetten, dus einde van de zonnepanelen

  1. Mensen die zonnepanelen hebben en die weten wat er zal gebeuren : nl dat ze minder distributiekosten zullen moeten betalen en geen prosumententax meer als ze meer dan 30% zelfconsumptie hebben zijn vragende partij om digitale meter te laten installeren want hoe sneller ze die hebben hoe eerder ze profijt doen. De grootste onwaarheid is dat mensen met zonnepanelen meer zullen moeten betalen dan mensen zonder panelen.

 15. Beste lolo
  Je reactie is evengoed desinformatie. Bij het proefproject kan je niet spreken over weigeringen want al diegenen die in het proefproject gestapt zijn hebben per definitie niet geweigerd. Op die 1068 zal er dus 0 % geweigerd hebben. Ik vermoed dat de weigeringen enkel en alleen bij de verbouwers gebeurt want bij nieuwbouw zullen ze geen oude meters installeren. Enkel verbouwers hebben nog een oude meter. Uw korte berekening van 50 % zal dus ook niet kloppen. Als je van de veronderstelling uitgaat dat 515 op 7348 zonnepaneeleigenaars geweigerd hebben dan is dat 7 % van zonnepaneeleigenaars en als blijkt dat bij navraag het niet alleen zonnepaneeleigenaars zijn die geweigerd hebben dan zal dat percentage nog dalen. Akkoord?
  Op het 2de punt nl het compensatiemechanisme is er inderdaad veel desinformatie. De Vreg gaat volgens hun eigen website vanaf 1 jan 2022 nieuwe distributietarieven toepassen en het maakt niet uit of je nu een digitale meter hebt of niet. Die 15 jaar heeft betrekking op het compensatiemechanisme zowel in verbruik als op gebied van distributietarief. Het is best mogelijk dat het compensatiemechanisme behouden blijft maar dat de tariefstructuur verandert dat is zeker. Wat er ook gebeurt de digitale meter zal altijd tot hij de geest geeft meten hoeveel stroom je terug op het net zet. (dat is hetzelfde als terugdraaien.) Die stroom kan grote proporties aannemen als er voldoende nieuwe zonnepaneeleigenaars bijkomen. Het kan even groot worden als een kerncentrale of zelfs alle fossiele centrales bijeen(35%). Het is nu al 10% van het totaal. Groot aantal is niet alleen beter voor het milieu maar geeft ook meer macht en zeggenschap over prijssetting. Allé dat hoop ik.

  1. Dat de VREG eens duidelijk maakt aan personen die zonnepanelen hebben. Elk van hen heeft een registratienummer, dus kan er perfect persoonlijk geïnformeerd worden hoe de certicifaten in de toekomst worden berekend en terugbetaald! Er werd een contract afgesloten waarin vermeld staat ‘20 jaar’ terugbetaling per 1000Kw op terugdraaiende teller!!

   1. Het is 20 jaar GSC op een aparte groene meter gemeten en dat blijft voor alle mensen die GSC krijgen. Hetgeen de groene meter meet is niet hetzelfde als hetgeen een oude of een nieuwe digitale meter meet. De groene meter meet ook het deel dat je onmiddellijk zelf gebruikt en dat deel doet de oude meter niet terugdraaien en wordt ook niet gemeten door de digitale meter omdat het niet geïnjecteerd wordt op het net.

 16. In dit artikel staat geschreven =
  Zo werden al, inclusief vroegere proefprojecten, 7.531 digitale meters geplaatst, waarvan 1.068 bij klanten met zonnepanelen.
  Nog uit Fluvius-cijfers blijkt dat 516 digitale meters niet geplaatst werden omdat de klant dit niet wilde. Dat is minder dan 1 procent van alle voorziene installaties. De netbeheerder wijst erop dat de installatie verplicht is en niet geweigerd kan worden.

  +++++ Kan ik geloven meer dan 80 procent weet niet wat ze te wachten staat en denken dat alles bij het oude blijft.
  MINDER dan 1 % KLOPT niet het is ZEKER 50 % dat de meter weigert want de weigeraars zijn ALLEMAAL zonnepaneeleigenaars. Dat zegt bewust Fluvius en Knack er niet bij.
  DESINFORMATIE TOT EN MET.
  Die geen zonnepanelen hebben blijft alles hetzelfde en deze hebben GEEN verlies en de zonnepaneeleigenaars verliezen na een tijd hun 15 jaar terugdraaiende teller als het grond wettelijk hof dit niet vernietigd en de 15 jaar is vanaf de keuringsdatum, in mijn geval 15 jaar – 7 jaar is = nog 8 jaar en geen 15 jaar zoals de stroommaffia laat uitschijnen.
  Korte berekening = Meter geplaatst bij 1.068 zonnepaneeleigenaars – 516 weigeraars = 50 %
  Stuur direct een mail naar de krant Knack dat ze vragen wie deze weigeraars zijn, ze moeten een aan Fluvius vragen hoeveel zonnepaneeleigenaars bij de 515 weigeraars zitten ik denk ALLEMAAL.
  https://datanews.knack.be/ict/nieuws/60-000-digitale-energiemeters-geinstalleerd/article-news-1511341.html?utm_source=Newsletter-19/09/2019&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-RNBDAGKN&

  1. Groot gelijk, lolo!
   Ik vraag me, zoals Gillis, ook af waarom eigenaars van zonnepanelen niet in groep een zaak aanspannen bij het Grondwettelijk Hof. Is er echt geen enkele advocaat, eigenaar van een PV-installatie, die de aanzet wil geven en iemand die weet hoe een crowdfunding actie op te starten?
   Ik las op een andere site dat het niet zo moeilijk zou zijn een vernietigingsberoep te bekomen op basis van discriminatie: de VREG heeft heel geniepig de termijn van 15 jaar terugdraaiende digitale meter laten ingaan vanaf de datum van ingebruikname van de (eerste) PV-installatie, en niet zoals correct zou geweest zijn: vanaf de datum van installatie van de digitale meter. Degenen die al een hele tijd zonnepanelen bezitten – in mijn geval sinds juni 2008) – worden dus gediscrimineerd: zij zullen nog maar enkele jaren kunnen “genieten” van een terugdraaiende digitale meter. Alleen diegenen die nu pas zonnepanelen installeren krijgen de volle 15 jaar, zoals beloofd door Tommelein.

   1. Het is niet de Vreg die beslist heeft dat de termijn voor compensatie 15 jaar zal zijn vanaf datum installatie. Het is de regering die dat via een decreet beslist heeft. De Vreg heeft zelf een zaak aangespannen bij het grondwettelijk hof die de de vernietiging van dit decreet verzoekt . Je bent dus al te laat met je zaak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS