World Solar Challenge 2015 PIDbox Mini
Belgisch Solar team voluit voor winst na installatie PIDbox

Op zondag 18 oktober gaat in Australië de World Solar Challenge van start. Dit is ’s werelds meest vermaarde race voor elektrische wagens die aangedreven worden op zonne-energie.

Het Punch Powertrain Solar Team verdedigt dit jaar de Belgische eer. Om hun kansen te verhogen installeerden zij de PIDbox van Ilumen op hun zonnewagen. “Potential Induced Degradation is er voor verantwoordelijk dat zonnepanelen na verloop van tijd versneld gaan degraderen”, legt Mathijs Mariën van het Punch Powertrain Solar Team uit. “PID zorgt ervoor dat de zonnepanelen minder elektriciteit genereren dan normaal. Met de installatie van de PIDbox wordt maar liefst 95% van de efficiëntieverliezen teruggewonnen.”

MEERWAARDE

Het gebruik van de PIDbox bewees in het verleden al zijn meerwaarde voor het Punch Powertrain Solar Team. “We hebben de PIDbox al eens uitgetest op een paneel van onze vorige zonnewagen. Dat paneel was amper 1,5 jaar oud en toch slaagden we erin om maar liefst 16% van zijn efficiëntie terug te winnen.”

Verhoogt de installatie van de PIDbox dan de winstkansen van het Belgisch team? “Het paneel van onze huidige wagen is nog maar enkele weken oud, maar we willen de techniek van de PIDbox toch toepassen voor de race. Op deze manier kunnen we nog enkele procenten winst maken om een gooi te doen naar de overwinning”, besluit Mariën. Bekijk hier de volledige Power Punch team Rapportage rapportage.

ILUMEN TER PLAATSE

Gezien hun eigen deelname in 2007, zijn de zaakvoerders van Ilumen het Belgisch Solar Team nog steeds erg genegen. Eén van onze ingenieurs reisde dan ook naar Australië af om het Belgisch team te ondersteunen waar nodig. Tijdens de komende dagen zullen wij u via onze blog op de hoogte blijven houden van de prestaties van het Punch Powertrain Solar Team. Wij wensen hen alvast veel succes tijdens de kwalificaties (zaterdag) en de start van de eigenlijke race (zondag)!

PID Box Solar Team

Wil je meer weten over de PIDbox?

Ontdek hoe de PIDbox het rendement van uw zonnepanelen verhoogt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS