Chili Solar Race
Belgisch Solar Team pakt goud op zonnewagenrace in Chili

Het Belgische Solar Team van KU Leuven heeft de Carrera Solar Atacame zonnewagenrace in Chili gewonnen. De Punch 2 kwam als eerste over de eindstreep na 36 uur racen, verdeeld over vijf dagen, over een totaalafstand van 2.577 km.

De Carrera Solar race staat bekend als de meest uitputtende zonnewagenrace ter wereld. “Het was een enorme overlevingstocht maar we zijn er geraakt” vertelt Jasper Schrijvers, piloot uit Rotselaar.

Geschiedenis geschreven

“Als Belgisch Solar Team hebben we voor de allereerste keer goud kunnen pakken,” vertelt Adrian Baiets, teamleider uit Leuven. Ze stonden hier met acht verschillende generaties van het Punch Powertrain Solar Team. Een samenwerking van ervaring en nieuwe inzichten die duidelijk heeft geloond. “Het team heeft enorm hard gewerkt de laatste 6 maanden om hier te kunnen staan, het was fantastisch om zo’n team tot de overwinning te leiden” klinkt het verder. Een verdiende overwinning!

“De laatste dag hebben we heel snel gereden, de wagen heeft zich heel goed gedragen,” vertelt Pieter Galle, piloot uit Neerijse. Tijdens de race heeft het team de zonnewagen tot het uiterste gedreven. Met de uitzondering van een paar kleine elektronische problemen hebben we de race feilloos afgelegd. Een hele prestatie besluit het team van ingenieursstudenten. Het is niet zomaar de meest extreme race.

European Solar Challenge

Onlangs nam het Punch Powertrain Solar Team nog deel aan de 24 hours iLumen European Solar Challenge op Circuit Zolder. Zaakvoerders Ismaël Ben-Al-Lal en Pieter Vangeel van iLumen hebben een verleden in het Solar Team en zijn hen nog steeds erg genegen.

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS