Solar Team World Solar Challenge
Punch 2 zet jacht op podiumplaats in

Vandaag vond in Australië de derde racedag van de World Solar Challenge plaats. Het Belgische Punch Powertrain Solar Team neemt net als gisteren nog steeds de vijfde plaats in, maar heeft wel een inhaalrace richting podium ingezet.

Na de hitte van de voorbije dagen dienden de teams vandaag rekening te houden met bewolking en dus weinig zonne-energie. Ook de sterke zijwind zal de komende dagen ongetwijfeld nog een rol spelen in het raceverloop.

Podiumplaats

Het Belgisch Solar Team speelde goed in op de omstandigheden en zette een ware inhaalrace in richting podiumplaats. Punch Two heeft in de Challenger Class en het algemeen klassement slechts 2 minuten achterstand op Tokai University (vierde plaats) en respectievelijk 13 minuten en 21 minuten op Solar Team Twente (derde plaats) en University of Michigan (tweede plaats). Enkel het Nuon Solar Team uit Delft lijkt op dit moment onbereikbaar. De Nederlanders hebben maar liefst 58 minuten voorsprong op de Amerikanen uit Michigan en 79 minuten op onze landgenoten.


Tussenstand World Solar Challenge na 3 racedagen (Challenger Class)

Onderstaande grafiek brengt mooi in kaart hoe klein de verschillen tussen de nummers 2 en 5 in de World Solar Challenge op dit moment zijn. Het zesde team in de race, Kogakuin University, staat op ruime achterstand en lijkt uitgeteld voor de podiumplaatsen.

Tussenstand World Solar Challenge

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS