Belgisch team rijdt Solar Challenge-race in Abu Dhabi uit

Punch Powertrain Solar Team circuit Zolder

Belgisch team rijdt Solar Challenge-race in Abu Dhabi uit

Het Belgische Punch Powertrain Solarteam heeft de eerste race voor zonneauto’s in Abu Dhabi volbracht. De race bestond uit vier dagen waarin een totale afstand van 1200 kilometer moest worden afgelegd. Er deden geen Nederlandse wagens mee.

Zondag was de laatste dag van de Abu Dhabi Solar Challenge, die dit jaar voor het eerst werd gehouden. Het was tevens een van de eerste keren dat er een race voor zonneauto’s werd gehouden in het Midden-Oosten. Er deden geen Nederlandse teams mee, maar het Belgische Punch Powertrain Solar Team van de KU Leuven was wel van de partij. Het team deed op Twitter verslag van zijn vorderingen.

De race ging donderdag van start met een kwalificatie op het Yas Marina Circuit, het Formule 1-circuit van Abu Dhabi. Daarna moesten de teams een afstand van meer dan 1200 kilometer afleggen in drie dagen. De route leidde door de woestijn van de Verenigde Arabische Emiraten, maar de zonneauto’s hoefden alleen op goed geasfalteerde wegen te rijden. Aan het einde van de race is het jaarlijkse World Future Energy Summit van start gegaan, een evenement waarop duurzame energie op de agenda staat.

Het Belgische team, bestaande uit zeventien studenten van de universiteit in Leuven bereikte in de laatste etappe de vijfde plaats. Waarschijnlijk is dat voldoende om uiteindelijk de derde plaats te behalen in het algemeen klassement. De Belgische zonneauto reed lange tijd op een podiumplaats en stond zelfs eventjes tweede. Het definitieve eindklassement wordt op een later moment bekendgemaakt.

Punch Powertrain Solar Team

Bron : tweakers.net

Verhoog het rendement alsook de levensduur van uw zonnepanelen met de PID box. Meer Info hier

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *