Belgisch zonnewagenteam maakt zich op voor de World Solar Challenge

World Solar Challenge 2015

Belgisch zonnewagenteam maakt zich op voor de World Solar Challenge

Van 18 tot 25 oktober vindt in Australië de World Solar Challenge plaats. Dit is ’s werelds meest vermaarde race voor elektrische wagens die aangedreven worden op zonne-energie. De deelnemende teams dienen zo snel mogelijk in hun zelf gebouwde zonnewagen de meer dan 3.000 km tussen Darwin en Adelaide te overbruggen.

De Belgische deelnemer, het Punch Powertrain Solar team, bestaat uit 16 enthousiaste studenten uit de studierichtingen industrieel ingenieur elektromechanica en elektronica van campus Groep T (KU Leuven).

PUNCH ONE

CQRFhJjUEAAPlJa

Zij bouwden zelf hun eigen zonnewagen, de ‘Punch One’. Dit is de zesde zonnewagen van het Belgische Solar Team. Opmerkelijk aan deze wagen is dat deze voor bijna een vijfde uit biomaterialen bestaat. Cashewnotenafval houdt de koolstofvezels bij elkaar. Tijdens de voorbije weken werd de Punch One uitvoerig getest. Het doel van het Punch Powertrain Solar team is dan ook om zich op 25 oktober tot wereldkampioen te kronen.

Gezien ze in het verleden zelf aan de World Solar Challenge deelnamen, zijn de zaakvoerders van Ilumen het Belgisch Solar Team nog steeds erg genegen. De contacten zijn vandaag nog steeds erg hartelijk. Ilumen wenst het Punch Powertrain Solar team dan ook veel succes toe met hun deelname in Australië!

Belgiische world solar challenge team

Voor meer info  kan u de website van het Punch Powertrain Solar team en van de World Solar Challenge bezoeken.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *