Hoogspanning tris
Belgische stroomprijs bij duurste van Europa

In de Europese Unie betalen enkel de Duitse en Deense gezinnen meer voor hun elektriciteit dan de Belgen. Dat wordt nog maar eens bevestigd door cijfers van Eurostat over de eerste jaarhelft van 2019. Sp.a wendt de cijfers aan om opnieuw te pleiten voor een verlaging van de btw op elektriciteit.

Gemiddeld bedraagt de elektriciteitsprijs in de EU voor gezinnen 21 euro per 100 kWh. Tussen de landen zijn grote verschillen. In Duitsland betalen huishoudens het meest: 30,9 euro per 100 kWh, gevolgd door de Denen (29,8 euro) en België: 28,4 euro.

Aan het andere uiteinde staan onder meer Bulgarije (9,9 euro), Hongarije (11,2 euro) en Litouwen (12,5 euro). De hoge prijzen in ons land zijn te danken aan allerlei taksen, heffingen en verplichtingen die via de stroomfactuur doorgerekend worden.

Btw-verlaging

Sp.a is niet verrast door de cijfers, zegt Vlaams parlementslid Hannes Anaf. De partij wil komaf maken met de hoge energiefactuur. “Elke regering moet vandaag prioriteit maken van een pakket aan maatregelen om die druk te verlagen. Als het nu niet gebeurt, is dat zoveel als zeggen dat het je niets kan schelen”, aldus Anaf. Speerpunt voor de socialisten is een btw-verlaging. Dat moet elk gezin 130 euro besparingen opleveren.

Bron: Metrotime.be

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

5 reacties

 1. Duur, ze doen hier maar op, ik betaal al evenveel aan prosumententarief als voorheen aan elektriciteit, plus de stroomoverschotten nemen ze u ook af, wat heb ik gewonnen met panelen te leggen, de co2 wordt een beetje vermindert en mijn zuurverdiende spaargeld al helemaal, bedankt, pikken als de raven, dat kunnen ze hier goed.

  1. Als je 450€ GSC krijgt win je 450€ per 1000Kwh stroomoverschot.
   Het kan ook nooit zijn dat je geen winst maakt met zonnepanelen :
   stroom van zonnepanelen kost juist geen 0.1€ per Kwh
   stroom zonder zonnepanelen kost 0.25€ tot 0.28€ per Kwh.

 2. er zijn te veel mensen hier aan de staat, 6 regeringen + de aanhang en dan die betalingen, het is echt schandalig wat er in dit kleine landje allemaal gebeurd, we hebben een grote schuld en dit is allemaal omdat ze eerst hun zakken vullen en dan is verder gaan kijken, waar zijn de echte ministers gebleven die opkwamen voor de kleine man?

 3. Verminder de overbodige beheeszitjes van politiekers die niet eens weten hoe el. gemaakt wordt .Laat
  staan vanwaar ze komt on de winter ??? buitenland ???De Vreg en Gregg zullen het wel eens oplossen ??? blijven wachten
  tot ???????

 4. Iets wat elke consument al heel lang weet hoor.
  En dan nog maar te zwijgen over alle extra bijkomende kosten die het pas echt schandalig duur maken !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS