Verbruik energie wanneer de zon schijnt

Wat is de huidige situatie?

Onder het nieuwe tariefsysteem voor zonnepaneleneigenaars in Vlaanderen worden de nettarieven berekend op basis van de werkelijke afname van het elektriciteitsnet. U betaalt enkel wat u werkelijk afneemt van het net. Dit is vooral voordelig wanneer u energie verbruikt als de zon schijnt.

Wat kan ik doen?

Voor installaties die onder dit nieuwe systeem vallen komt het er dus op aan om zoveel mogelijk van de geproduceerde zonne-energie te verbruiken op momenten dat de zon schijnt, want dan bent u niet afhankelijk van het net.

Welk voordeel haal ik eruit?

Hoe meer energie u direct verbruikt hoe meer u jaarlijks zal besparen en hoe sneller u uw investering zal terugverdienen. Een hoger direct verbruik zorgt ook voor een afvlakking van het piekverbruik waardoor u dus minder belast wordt via het capaciteitstarief dat vanaf 2022 zal worden ingevoerd.

Hoe kan ik mijn energiekosten maximaal beperken?

Door uw verbruik van zonne-energie maximaal af te stemmen op uw productie zal u minder afhankelijk worden van het net en zal u uw installatie sneller terugverdienen.

iLumen heeft enkele productinnovaties ontwikkeld die bijdragen aan een hoger direct verbruik.

Meten is weten: volg uw verbruik nauw op

Heeft u al een digitale energiemeter? Met onze nieuwe energiemonitor iLusmart en bijbehorende app maakt u uw meter slim.

De app brengt op basis van de gegevens van uw digitale meter uw afname- en injectiestromen in kaart. Op deze manier biedt de app u niet enkel interessante inzichten in uw verbruiksprofiel, maar levert ze ook adviezen over hoe u kan besparen op uw energiefactuur.