Andries Joey Getuigenis
Bijna half miljoen particulieren in Vlaanderen bezitten zonnepanelen

Maar liefst 481.506 particulieren in Vlaanderen hebben bij Fluvius een zonnepaneleninstallaties aangemeld. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de netbeheerder.

In 2020 zijn er tot en met 31 augustus al 55.502 nieuwe installaties aangemeld. Voor 2019 in zijn geheel waren dit er 63.632. Volgens Fluvius ziet het er dus naar uit dat er eind 2020 een hoger jaarcijfer genoteerd zal worden dan voor 2019.

“De kans bestaat dat veel mensen nu nog zonnepanelen plaatsen omdat op 1 januari nieuwe regels qua nettarieven voor klanten met een zonnepaneleninstallatie ingaan”, reageert Fluvius-woordvoerder Björn Verdoodt in Het Laatste Nieuws.”

“Maar we hebben eerder dit jaar in het kader van fraudebestrijding ook duizenden klanten van wie we vermoedden dat ze al zonnepanelen hadden per brief gevraagd om hun installatie correctie bij ons aan te melden, met succes. Ook dat effect speelt wellicht”, besluit Verdoodt.

Bron: Het Laatste Nieuws, 9 september 2020

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

2 reacties

  1. Betreft zonnepanelen op ons tweede verblijf aan zee.

    Wij hebben op onze woning daar 6 panelen en dit is ruimschoots voldoende om ons elektriciteitsverbruik te betalen.
    Eerdaags komt men een digitale meter plaatsen.Welke keuze moet ik dan maken,in de wetenschap dat we daar maar sporadisch verblijven?

    Met dank voor jullie reactie.

    1. Bij het prosumententarief blijven zolang je kan. Het nieuwe tarief is alleen voordeliger als je uw zonneproductie gebruikt op het moment hetzelfde moment en vermits je er weinig bent zal dat niet goed lukken. Uw verbruik wordt gecompenseerd op jaarbasis en in dit geval is dit voordeliger want je betaalt dan bijna allen maar prosumententarief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS