Boeing onthult vliegtuig op zonne-energie dat non-stop kan blijven rondvliegen

vliegtuig op zonne-energie

Boeing onthult vliegtuig op zonne-energie dat non-stop kan blijven rondvliegen

Vliegtuigbouwer Boeing heeft een autonoom vliegtuig onthuld dat op zonne-energie vliegt. In de lente van 2019 moet het zonnevliegtuig zijn eerste vlucht uitvoeren. Niet om passagiers te vervoeren, maar om onderzoek te doen.

vliegtuig op zonne-energie

Het vliegtuig, de Odysseus, is ontwikkeld door Aurora Flight Services, een onderdeel van het lucht- en ruimtevaartbedrijf. De Odysseus is 74 meter breed maar weegt minder dan een kleine auto. Doordat z’n vleugels wel volledig bedekt zijn met zonnepanelen, kan het vliegtuig waarschijnlijk non-stop blijven rondvliegen.

Vanuit de lucht kan de Odysseus dan gebruikt worden als een satelliet. Door in hoge resolutie beelden te maken van de aarde, kan bijvoorbeeld de bodemkwaliteit van gebieden in de gaten worden gehouden. Ook het smelten van de ijskappen kan worden bijgehouden.

Daarnaast moet het makkelijker worden om de ontwikkeling van bijvoorbeeld orkanen nauwlettend in de gaten te houden met de Odysseus. “Het kan goedkoper worden om tijdens het stormseizoen het weer in de gaten te houden met de Odysseus, ook omdat hij op schone energie vliegt”, zegt Aurora Flight Services.

Volgens het bedrijf kan het vliegtuig ook worden ingezet voor communicatie en spionage. Hoe duur het vliegtuig is, is niet duidelijk.

Bron: Businessinsider.nl 

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *