Zonnepark
Bouw grootste zonnepaneleninstallatie van Europa van start gegaan

In het Spaanse Guadalajara is de bouw van de grootste zonnepaneleninstallatie van Europa van start gegaan. De werken gingen van start op 7 mei en het is de bedoeling om de installatie van maar liefst 626 MW op te leveren tegen het einde van het jaar.

Ter vergelijking: het grootste zonnepark in de Benelux, het Kristal Solar Park in Lommel, heeft een geïnstalleerd vermogen van 99,5 MW.

Spaanse wedloop

Hoewel installateur Solaria Energía het project als een eenheid beschouwt, bestaat het uit meerdere units met elk een vermogen lager dan 50 MW, die afzonderlijk zijn verwerkt.

Het label “grootste PV-park van Europa” wordt momenteel betwist door meer ontwikkelaars in Spanje. Iberdrola definieert ook zijn Francisco Pizarro-project, met een capaciteit van 590 MW, als de grootste fotovoltaïsche installatie die momenteel in Europa wordt ontwikkeld. De bouwwerkzaamheden zijn al begonnen.

Beide projectontwikkelaars zullen echter de strijdbijl moeten begraven wanneer ook de bouw start van het 1 GW project van de Spaanse ontwikkelaar Soto Solar. Het bedrijf is van plan om de enorme faciliteit, bekend als Erasmo, te koppelen aan energieopslag en groene waterstofproductie.

Bron: PV-magazine.com, 26 april 2021

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

2 reacties

  1. hier dienen de grotere zonnepaneleninstallaties om de rijken er geld te laten aan verdienen terwijl de kleine installaties van werkmens dient om er de regering te laten aan verdienen.

  2. In het buitenland maakt men ruzie over wie de grootste is, hier maakt men ruzie over de kleine installaties.
    Dat heel het zonnepark hier in belgie slecht beleid voert door de energie ministers en de vreg een flop is is niet te verwonderen.
    Ondertussen wordt de aandacht van zonne energie afgezwakt door de problemen in zwijndrecht. ( dit is gewoon een afleidings maneuver door onze energieminister om de problemen af te zwakken want ze is al een paar jaar minster en nu komt dat door haar toedoen boven water alhoewel dat reeds geweten is sinds 2018 in plaats van het eerste eerst op te lossen
    Op den duur ziet men door het bos dat ze creeert de bomen niet meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS