Burgers en bedrijven recupereren 85 miljoen via energiefactuur

Energiefactuur

Burgers en bedrijven recupereren 85 miljoen via energiefactuur

Burgers en bedrijven betaalden jarenlang te veel federale energiebijdrage. Ondanks dat energie van zonnepanelen, windmolens,… niet getransporteerd wordt over het hoogspanningsnet, werd dit tot vorig jaar onterecht meegeteld. In totaal gaat het over 85 miljoen euro, die netjes aan de gedupeerden zal worden terugbetaald.

Energiefactuur

De ten onrechte betaalde bedragen zullen vanaf 1 juli tot december 2019 terugbetaald worden via een korting op de energiebijdrage. Voor gezinnen gaat het om enkele euro’s per jaar. Bij grote verbruikers kan het om honderden of zelfs duizenden euro’s gaan.

Correcte teruggave

“Ik heb aan de kar getrokken opdat de netbeheerders de te veel geïnde betalen zo snel mogelijk op een juridisch correcte manier zouden teruggeven”, reageert Vlaams energieminister Bart Tommelein. “Nu is het zover: vanaf deze zomer krijgt iedereen via de energiefactuur terug wat hij/zij te veel betaald heeft. En dat is maar logisch ook.”

Bron: Tommelein.com

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

 

Share this post

Comments (2)

 • Rik Bressers Reply

  Een aalmoes …… en de grootverbruikers krijgen 1000-en € terug; hoeveel is dat % voor elk ??
  Tommelein, doe iets aan de veel te hoge taksen, heffingen, belastingen, etc.

  3 juli 2018 at 19:14
 • Jean Reply

  Een druppel op een hete plaat. De prijs van de Kwh en 100 soorten taksen en daarop 21 % Btw. Ja taks op een taks te betalen, Dommelijn doe daar eens iets aan dan heb je pas iets gedaan voor de burger, dit is het vermelden niet waard, maar je hoopt hiermee te scoren voor de verkiezingen in oktober, ik hoop dat de kiezers slimmer zijn dan dat en dat je een dikke buis haalt, dat is hetgeen je verdiend.

  3 juli 2018 at 13:51

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *