Cijfer Vlaamse zonnepanelenverkoop in 2018 naar boven bijgesteld

Zonnepaneel

Cijfer Vlaamse zonnepanelenverkoop in 2018 naar boven bijgesteld

De Vlaamse energieregulator VREG heeft het in Vlaanderen geïnstalleerde pv-vermogen naar boven bijgesteld. In 2018 werd er geen 198 megawattpiek, maar 211 megawattpiek aan zonnepanelen verwelkomd.

Het Vlaamse Energieagentschap meldde begin deze maand al dat de cijfers van het meest recente kwartaal per definitie ‘onvolledig en dus steeds een onderschatting van de werkelijkheid’ zijn. Omdat nieuwe installaties verschillende stappen moeten doorlopen, worden ze in veel gevallen pas enkele maanden na indienstname door de netbeheerders geregistreerd. Tegen eind april worden de definitieve cijfers verwacht.

Groei ten opzichte van 2017

Energieminister Lydia Peeters heeft aan het Vlaamse parlement criticasters die zich beklaagden over de teruglopende verkoop van zonnepanelen (red. enkele Vlaamse kranten publiceerden in januari onjuiste cijfers) de mond gesnoerd: ‘

“U geeft aan dat de zonne-energie op dit ogenblik wat vertragend loopt, maar ik wil nog eens duidelijk stellen dat de cijfers die een aantal weken geleden in de pers kwamen niet de laatste definitieve cijfers zijn; deze moeten nog gevalideerd worden. Intussen is er wel een update binnen, maar ook die is nog niet volledig definitief. Uit de recentste cijfers die wij voorhanden hebben voor 2018 blijkt dat er 211 megawattpiek geplaatst is. En we verwachten dat daar nog zo’n 20 megawattpiek bij zal komen. Dat zou toch betekenen dat er zeker nog een groei is ten opzichte van het jaar voordien.”

Bron: Solarmagazine.nl

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Comments (2)

 • Robert Baelen Reply

  Blijven bijplaatsen ook al is het MAAR 1kW piek.
  Goed bezig blijven.
  En nu ook de batterijen blijvend opvolgen.

  18 april 2019 at 08:57
  • Van de putte Reply

   Beter de batterijen wat zuidelijker plaatsen. Daar hebben ze meer nut.
   Hier is het wat verspilde moeite voor 5maanden van het jaar.

   24 april 2019 at 11:05

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *