Compatibiliteit PIDbox & ‘power optimizers’

PIDbox Mini outdoor

Compatibiliteit PIDbox & ‘power optimizers’

De PIDbox van iLumen verhoogt het rendement van zonnepanelen die getroffen worden door Potential Induced Degradation (PID) en verlengt tevens de levensduur ervan. Het toestel is compatibel met elk type zonnepaneel en onafhankelijk van de omvormer.

Enkel wanneer u gebruik maakt van de zogenaamde ‘power optimizer’ producten van bijvoorbeeld Solaredge kan de goede werking van de PIDbox in gedrang komen. Dit product tracht een hoger rendement te realiseren door op elk zonnepaneel een regelunit aan te brengen die het maximale vermogen uit het paneel haalt. Bij een conventioneel PV-systeem wordt het maximale rendement uit een volledige string gehaald.

Indien men opteert voor een ‘power optimizer’, wordt er bij elk paneel een elektrisch toestel geplaatst tussen het paneel en de omvormer (figuur 1). De PIDbox van zijn kant wordt aangesloten net voor de omvormer. De ‘power optimizer’ blokkeert ’s nachts de stroom die de PIDbox normaliter naar de zonnepanelen stuurt ter regeneratie. Op deze manier komt de goede werking van de PIDbox uiteraard in gedrang. Zoals eerder vermeld is de PIDbox wél compatibel met alle types zonnepanelen en omvormers.

power optimizer compatibility NL
Fig 1: compatibiliteit PIDbox & power optimizers

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *