De rendement verhogende PID box uitgetest

PIDbox Mini iLumen

De rendement verhogende PID box uitgetest

Omdat het vertrouwen in een goede werking van onze producten erg belangrijk is, vraagt Ilumen op regelmatige basis aan verschillende onafhankelijke derde partijen om bepaalde testen uit te voeren op de PID box.

De PID box regenereert met PID getroffen panelen en behoedt de PV installatie van toekomstig rendementsverlies.

Figuur Thomas More

Matthias Van Meerbeek en Jorge Henderickx, studenten energietechnologie aan Thomas More Hogeschool, wierpen een kritische blik op de PID box van Ilumen. Zij stelden vast dat bij elk PV systeem waarop de PID box werd geïnstalleerd het geleverde vermogen toenam. De laagste rendementsverhoging bedroeg net geen 3%, de maximumverhoging bijna 17%. Gemiddeld nam het rendement van de onderzochte installaties met 7,45% toe. De investering in de PIDbox was bij de meer dan 30 onderzochte PV systemen steeds in minder dan 3 jaar terugverdiend.

U kan hier de resultaten van dit onderzoek consulteren.

Rheinland

In opdracht van Omron werd de PID box getest op zijn vermogen om PID te herstellen bij PV systemen met verschillende omvormers. De PID box voldeed aan alle oplegde specificaties en slaagde probleemloos voor de test.

U kan hier de resultaten van dit onderzoek consulteren.

Eliosys
Het onafhankelijke bureau Eliosys testte in 2013 en 2014 de PID box onder verschillende omstandigheden.

Om defecten aan zonnepanelen die niet zichtbaar zijn tijdens een klassieke visuele inspectie op te sporen, werden deze onderworpen aan inspectie door middel van elektroluminescentie. Vervolgens werd het maximum vermogen van de module onderzocht voordat en nadat deze werd blootgesteld aan verschillende omgevingsfactoren.

De met PID geaffecteerde panelen bleken door de installatie van de PID box op korte termijn naar hun referentierendement (of hoger) toe te evolueren, zoals ook zichtbaar is in onderstaande figuur.

Evolution

Bestudeer hier een samenvatting van de onderzoeksresultaten!

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *