Punch Powertrain Solar Team
Delft verlengt titel, ‘Punch One’ verbreekt record

Op de World Solar Challenge, het officieuze wereldkampioenschap voor zonnewagens, kwam het Belgisch team vandaag als vijfde van de 45 deelnemers over de streep in Adelaide. Een uitstekende prestatie van onze landgenoten, die onderweg met een grote dosis pech kregen af te rekenen.

Zo kreeg de ‘Punch One’ tot twee keer toe te maken met materiaalpech. Alsof dat nog niet genoeg was, werd de Belgische ingenieurs dinsdag een tijdstraf van een uur opgelegd. Door zoveel tegenslag bleek de vooropgestelde ambitie, een podiumplaats, net te hoog gegrepen.

Toch mogen onze landgenoten met de nodige trots terugblikken op het afgelegde parcours. De gemiddelde snelheid van de ‘Punch One’ bij de finish in Adelaide bedroeg 90 kilometer per uur,  meteen de hoogste snelheid ooit voor een Belgische deelnemer aan de World Solar Challenge.

The Belgian Punch Powertrain Solar Team carry their car as they cross the finish line of the 2015 World Solar Challenge in Adelaide, Australia, on Thursday, Oct. 22, 2015. The Belgian team finished fifth out of 45 teams from 25 different countries in a 3,000 km race for solar cars from Darwin to Adelaide. PHOTO - PUNCH POWERTRAIN SOLAR TEAM / GEERT VANDEN WIJNGAERT

De eindoverwinning ging uiteindelijk voor de tweede editie op rij naar de Universiteit van Delft. Zij hielden hun landgenoten uit Twente achter zich met een verschil van amper 3 (!) minuten. Spannend was ook de strijd om de derde plaats. Uiteindelijk kon het Tokai team in de absolute slotfase van de race het Amerikaanse team van Michigan van het podium verdringen.

Delft

Foto: Punch Powertrain Solar Team

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS