Digitale meters brengen 100 miljoen euro meer op dan verwacht

Digitale meter

Digitale meters brengen 100 miljoen euro meer op dan verwacht

Vanaf 2019 zullen de netbeheerders de oude elektriciteits- en gasmeters vervangen door een digitaal exemplaar. Uit een nieuwe kostenbatenanalyse van de Vlaams Regulator voor Elektriciteit en Gas (VREG) blijkt dat de nieuwe prijzen voor beide meters samen een positief effect hebben op het eindresultaat.

Digitale meter

De nieuwe prijs voor de digitale elektriciteitsmeter blijkt immers 22% lager te liggen dan oorspronkelijk aangenomen, terwijl de digitale meter voor gas slechts 6% duurder is dan verwacht. Bovendien bestaan er meer meters voor elektriciteit dan voor gas.  Verder blijkt het datasysteem goedkoper te zijn terwijl de eenmalige opzetkost en activatiekost wegvallen.

100 miljoen extra

Volgens nieuwe berekeningen van de VREG ligt het eindresultaat met 440 miljoen euro meer dan 100 miljoen hoger dan het vorige resultaat (336 miljoen euro). “De nieuwe analyse van de VREG bevestigt dat de digitale meter meer zal opbrengen dat hij kost”, reageert Vlaams Energieminister Bart Tommelein op zijn eigen webstek. “Er moeten geen meteropnames meer gebeuren, er zullen geen aparte budgetmeters meer nodig zijn, we zullen fraude beter kunnen opsporen,…

Doemdenken

Verder geeft de minister aan dat wie de meter actief gebruikt en slimme toepassingen toevoegt, zijn of haar energieverbruik beter zal kunnen sturen. “Het doemdenken mag stoppen, de digitale meter komt eraan en dat is een goede zaak voor onze samenleving”, klinkt het.

Bron: officiële website Tommelein

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Comment (1)

 • vandevoorde rene Reply

  Dat men de mensen die frauderen dan er uit haalt maar laat de eerlijke mensen gerust.
  Ik heb het al meermaals meegegeven onze oude meter doet het nog prima en wij willen dat zo houden
  Iets wat goed is moet blijven

  Groeten M&R

  4 september 2018 at 22:56

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *