Eandis en Infrax fuseerden in juli vorig jaar al tot Fluvius. Zo ontstond één bedrijf dat alle distributienetten voor elektriciteit en aardgas en de openbare verlichting in alle Vlaamse gemeenten beheert. De voorbije maanden bleven de oude namen echter nog in gebruik op straat en voor de klanten, maar dat is nu verleden tijd.

Overal wordt nu gewerkt met de merknaam Fluvius. Het nieuwe, handgeschreven logo zal pas vanaf januari het straatbeeld sieren.

Besparing 110 miljoen

De fusie van Infrax en Eandis zal vanaf 2022 een jaarlijkse besparing van 110 miljoen euro opleveren. Dat betekent een vermindering van 36 euro per jaar op de gas- en stroomfactuur van een gemiddeld gezin.

Frank Vanbrabant, nu CEO van Infrax, komt mee aan het hoofd van Fluvius, naast gedelegeerd bestuurder Walter Van den Bossche. Burgemeester Wim Dries van Genk wordt ondervoorzitter.

Fluvius telt in totaal 5.330 personeelsleden. Iedereen kan aan boord blijven, maar natuurlijke afvloeingen worden niet allemaal vervangen. De komende jaren gaan 500 medewerkers met pensioen. De nieuwe slogan van Fluvius wordt ‘Tot bij u’.

Digitale meters

Fluvius wil zo veel mogelijk nutsvoorzieningen bundelen en houdt zich naast gas en elektriciteit ook bezig met openbare verlichting, tv- en internetkabel en warmtenetten. De eerste grote opdracht wordt de plaatsing van 4,6 miljoen digitale gas- en elektriciteitsmeters bij alle gezinnen in Vlaanderen. Deze grootschalige operatie zal vermoedelijk zo’n 15 jaar duren.

Bron: Het Belang Van Limburg, 7 februari 2019

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *