Een kijk achter de schermen bij het productieproces van de PIDbox

Productievideo PIDbox

Een kijk achter de schermen bij het productieproces van de PIDbox

De PIDbox is een toestel dat het rendement van zonnepanelen verhoogt en hun levensduur verlengt. iLumen is er trots op dat het volledige productie- en assemblageproces van dit toestel plaats vindt in België.

Aan de hand van onderstaande video geven wij u een kijk achter de schermen bij het productieproces van de PIDbox en zijn slimme voeding.

Stap 1: productie van printplaten PIDbox

Tijdens deze stap wordt er ‘soldeerpasta’ op de printplaten aangebracht via stencils. De elektronische onderdelen worden door een ‘Pick & place machine’ op de lege printplaten geplaatst. Hierna vindt er een controle van de printplaten plaats.

Stap 2: productie van printplaten slimme voeding

Net als bij de PIDbox worden er componenten aangebracht op de printplaten die gebruikt worden voor de slimme voeding. Om de printplaat bestukt te krijgen, worden de onderdelen die erop bevestigd worden in een reflow oven geplaatst. Op deze manier worden de connecties tussen de componenten en de printplaat vervolledigd. Dit proces wordt ook toegepast bij de printplaten van de PIDbox (niet zichtbaar in de video).

Om het product meer bestand te maken tegen omgevingsfactoren laten we het tropicaliseren via een coating.

Stap 3: assemblage PIDbox

Tijdens het assemblageproces worden de printplaten aangebracht in de PIDbox, net als de connect kabels. Ook worden de connectoren bevestigd op de behuizing. De functionaliteiten van de PIDbox worden aan het einde van het assemblageproces uitvoerig getest (niet zichtbaar in de video).

Stap 4: assemblage slimme voeding

Een soortgelijk proces vindt plaats voor de slimme voeding. De functionaliteiten van de slimme voeding worden aan het einde van het assemblageproces uitvoerig getest.

Stap 5: verpakken PIDbox & slimme voeding

Tenslotte wordt de PIDbox samen met de slimme voeding aangebracht in een geschikte verpakking. Het pakket is klaar voor installatie bij een nieuwe tevreden klant!

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *