Eerste iLubats op commerciële schaal geïnstalleerd

iLubat installatie commercieel

Eerste iLubats op commerciële schaal geïnstalleerd

Onlangs lanceerde iLumen batterijopslagsysteem iLubat. Na een uitvoerige testperiode bij maar liefst 100 installaties, werden onlangs de eerste iLubats in commercieel verband geplaatst.

Met de zelf ontwikkelde iLubat biedt iLumen een unieke oplossing die perfect voldoet aan de vragen van de markt en dat omwille van volgende redenen:

ilumenGevoelige besparing prosumententarief

ilumenBijdrage aan een stabieler net

ilumenOptimaal gebruik zonnepanelen

ilumenOntlading via omvormer waardoor groenestroomcertificaten geteld worden via bestaande groene stroom meter

Intensieve installatieronde

Met de plaatsing van de eerste iLubat op commerciële schaal, werd het startschot gegeven voor een intensieve installatieronde in Vlaanderen. Zoals eerder gemeld werden er na de uitvoerige testperiode onmiddellijk 100 iLubats geproduceerd voor commerciële doeleinden. Gezien de enorme vraag werd de productie inmiddels gevoelig verhoogd.

Case study 1

Bij deze case werd de iLubat geïnstalleerd op een reeds bestaande zonnepaneleninstallatie met een sterk ondergedimensioneerde omvormer ten opzichte van de zonnepanelen. Uit een doorgedreven analyse door de ingenieurs van iLumen bleek het bijgevolg niet nodig om de reeds geplaatste omvormer te vervangen.

De winst voor de klant na plaatsing van de iLubat zit hem in deze case bij het feit dat deze de opgewekte zonne-energie veel efficiënter kan gebruiken dan tevoren. Zo wordt de energie die de zonnepanelen overdag bij piekproductie opwekt opgeslagen in de iLubat, waarna de klant deze ’s avonds (geen productie zonne-energie) kan gebruiken in het huishouden in plaats van deze van het net te moeten afnemen.

[/vc_column_text]

Case study 2

Bij deze case werd de iLubat geïnstalleerd bij een nieuwe zonnepaneleninstallatie. Om ten volle van de meerwaarde van de iLubat te kunnen genieten, werd geopteerd voor een doorgedreven onderdimensionering van de omvormer ten opzichte van de zonnepanelen. Bijgevolg betaalt de klant slechts een beperkte bijdrage aan het prosumententarief, berekend op basis van het omvormervermogen, en geniet hij vanaf dag één op de meest efficiënt mogelijke manier van de productie uit zijn zonnepanelen.

Prosumententarief verlagen met de iLubat?

Pre-registreer nu zonder enige aankoopverplichting en krijg 5% korting bij aankoop binnen de 14 dagen na offertedatum

Share this post

Comments (4)

 • Rodrigue Reply

  Ik heb momenteel 18 zonnepanelen (9 oost, 9 west) met een omvormer van 3Kw waardoor ik 300 prosumententaks betaal/jaar. Kan ik met de plaatsing van een Ilubat hier nog voordeel uit halen?

  15 juni 2018 at 09:40
 • Nonweiler Fil Reply

  Als ik een Ilubat laat installeren behoud ik dan het recht op GSC?

  7 juni 2018 at 18:52
 • Bruno Vanacker Reply

  Ik heb een installatie van 20 panelen met 230W piekvermogen en een omvormer van 4kW piek. Als ik nu bijv. bijkomende panelen plaats met een bijkomend piekvermogen van 1,5kW, kan ik dan mijn huidige omvormer blíjven gebruiken als ik een iLubat laat installeren? Is dat dan wettelijk allemaal wel ok?

  7 juni 2018 at 09:24
  • Erik De Decker Reply

   Panelen bijplaatsen mag, maar als je GSC ontvangt dan verlies je het recht hierop en wel op de hele installatie. Zeker Niet doen dus als je GSC krijgt.

   7 juni 2018 at 14:14

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *