Elektriciteitsfactuur vanaf 1 maart opnieuw de hoogte in

Elektriciteitsfactuur vanaf 1 maart opnieuw de hoogte in

De elektriciteitsfactuur wordt opnieuw wat duurder. Vanaf 1 maart gelden immers hogere zogenaamde transmissienettarieven, het gedeelte van de elektriciteitsfactuur voor het gebruik van het hoogspanningsnet. Voor een gemiddeld gezin (3.500 kWh/jaar) komt er jaarlijks 5,26 euro bij, een stijging met 0,5 procent. Dat meldt de Vlaamse energieregulator Vreg donderdag.

De hogere transmissienettarieven gelden voor alle klanten die aangesloten zijn op het distributienet, het deel van het elektriciteitsnet dat ‘tot de voordeur’ gaat. Het gaat zowel om gezinnen als kleine en grote bedrijven.

De transmissienettarieven zijn een onderdeel van de nettarieven – daarnaast zijn er ook distributienettarieven voor het vervoer van elektriciteit over het distributienet. Naast de nettarieven bestaat de stroomfactuur nog uit heffingen en de energiekost zelf. De nettarieven worden betaald aan de distributienetbeheerders, Eandis en Infrax.

Bron: Het Belang Van Limburg, 16 februari 2017

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Comments (2)

 • Dirk M Reply

  Als je zoveel als de monopolie, of is het Monopoly…, hebt kan je doen wat je wil daar er belanghebbenden in de regering zitten die mee profiteren van hun onverstaanbare verhoging van de prijzen. Dat is toch belachelijk hoe ze de mensen taksen opleggen voor van al en nog wat. Er zit daar een groepke achter die zeer fantasierijk is om allerhande te creëren om toch maar geld uit ons zakken te jagen. Nog iets. Ze pushen de mensen om zonnepanelen te leggen. Daarna moet je maaaaanden wachten om te weten hoeveel je per kW terug zal krijgen, uiteraard zijn de toeslagen gedaald van 400 naar €275. Dan belasten ze die mensen ook nog en steken ze stokken in de wielen tussen de mensen die er geen hebben of geen kunnen leggen. DEMOCRATIE! OMG!!!!!!!!
  Wat melotte aangeeft is de nagel op de kop.

  2 maart 2017 at 08:01
 • melotte j. Reply

  alweer verhogingen van de tarieven.

  de mensen die aan de oorsprong liggen, geven al langer de indruk dat ze aan ‘graai’ cultuur doen.
  dit heeft niets met visie te maken !
  nu al is mijn energie faktuur
  voor 25 % echte energie
  maar
  75 % taksen, heffingen, nettarieven, belastingen en …
  ik vind dit alles ongehoord !

  1 maart 2017 at 11:58

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *