Technieker zonnepanelen
Elke dag 133 nieuwe zonnepaneleninstallaties in Vlaanderen

In 2018 kwamen er in Vlaanderen per dag ongeveer 133 zonnepaneleninstallaties bij. Verspreid over een 48.599 installaties werd er een vermogen van 225 megawatt geïnstalleerd. Dit is een beter resultaat dan elk van de vijf voorgaande jaren.

De laatste keer dat er een groter vermogen werd geïnstalleerd dan de 225 megawatt van 2018, was in 2012. Toen werd voor 366 MW aan zonnepaneleninstallaties geplaatst.

De voornaamste reden waarom de Vlaming weer de smaak te pakken heeft is dat zonnepanelen steeds goedkoper worden ondanks het verdwijnen van de fiscale voordelen en de groenestroomcertificaten.

Nood aan grotere projecten

Van de nieuwe installaties is 99 procent op daken van gezinswoningen terecht gekomen. “De Vlaamse huishoudens doen hun duit in het zakje”, weet Vlaams minister van Energie Lydia Peeters. “Er is echter nood aan grotere projecten bij overheden en bedrijven.”
Bron: Het Laatste Niewus, 3 mei 2019

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

4 reacties

    1. Elektriciteit kost 0.25 € per Kwh waarvan 0.16 € distributiekost.
      Stroom uit zonnepanelen kost 0.09€ per Kwh waarvan 0.09€ prosumententax.
      Dus meer dan de helft goedkoper.

  1. wacht tot 20121 dan zal niemand nog installeren nog wat werklozen bij, dat zal het resultaat zijn, wij leven hier echt in een apenland, geen enkele politieker is nog te vertrouwen, ze zorgen eerste voor hun eigen, dikke weddes enorm grote uitstap vergoedingen, en dat geld moet ergens van komen, ze pikken het van ons een mooi voorbeeld is de contractbreuken van de eigenaars van zonnepanelen. Ellendige dieven dat zijn het.

  2. is dit wel waar? zoals het nu geregeld(nog niet) is, snap ik niet dat mensen die kosten nog doen, om de staat nog rijker te maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS