Tommelein Solar Team
Energieminister Tommelein legt eerste stukje carbon in nieuwe Belgische zonnewagen

Op donderdag 9 maart gaf Vlaams Minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) op het bedrijf Indupol het officiële startschot voor de bouw van een zevende Solar Car. 21 studenten van het Solar Team van de KU Leuven bouwen er samen met enkele bedrijfsmedewerkers een wagen op zonne-energie, om op de World Solar Challenge een gooi te doen naar de wereldtitel.


Sinds juli 2016 zijn de 21 studenten elektromechanica, elektronica en chemical engineering in de weer om een nieuwe wagen op zonne-energie te ontwerpen. Hun einddoel is de World Solar Challenge in Australië op 8 oktober, waar ze zullen wedijveren met andere topstudenten uit verschillende landen. “In 2015 eindigden onze voorgangers 5e, maar dit jaar gaan we volop voor goud”, aldus student industrieel ingenieur elektromechanica Pieter Galle (22). Het is ondertussen al het zevende team van de KU Leuven dat deelneemt aan de Challenge. Na veel rekenwerk is eindelijk het design klaar.

Voor de productie gingen de studenten een samenwerking aan met Indupol uit Arendonk. eIndupol is een bedrijf dat gespecialiseerde onderdelen produceert voor allerhande voertuigen. “We zijn een vaste partner van het Solar Team. Er zijn steeds een aantal studenten op het bedrijf aanwezig om aan het project te werken”, vertelt Marc Monden, productieverantwoordelijke van Indupol. De aftrap van de productie van deze nieuwe Belgische zonnewagen werd gegeven door Vlaams minister van Energie Bart Tommelein. Hij draagt zijn steentje bij en legde donderdagmiddag de eerste carbonstrook van de nieuwe wagen in de mal.

Bron: Het Laatste Nieuws, 10 maart 2017

2 reacties

  1. Het Klopt NIET. de terugverdientijd is door het prosumententarief NIET 9 jaar maar 17,5 jaar. dus bijna het dubbele en ik kan het bewijzen aan de hand van mijn cijfers.
    Zelfs wanneer we deze extra belasting zouden halveren heeft men nog 10,5 jaar tijd nodig om de kosten terug te verdienen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS