Europa schrapt heffingen op import Chinese zonnepanelen

Internationaal Energieagentschap

Europa schrapt heffingen op import Chinese zonnepanelen

Na bijna vijf jaar komt er een einde aan de extra heffingen die de Europese Commissie sinds 2013 oplegt aan Chinese zonnepanelen die in Europa geïmporteerd worden. De industrie vreest dat ten gevolge van deze maatregel Europese bedrijven niet langer zullen kunnen concurreren met goedkope Chinese zonnepanelen.

Internationaal Energieagentschap

In december 2013 voerde de EU antidumping- en anti-subsidieheffingen in op zonnepanelen uit China, die opliepen tot 64,9%. In maart 2017 werd de maatregel voor achttien maanden verlengd. Nu werd de vraag van de belangenverenigingen van de Europese producenten van zonnepanelen om de heffingen opnieuw te verlengen niet gehoord. Naar verluidt kunnen de marktomstandigheden niet meer als rechtvaardigheidsgrond voor de heffingen ingeroepen worden.

Meningen verdeeld

EU ProSun, dat in 2012 aan de basis van de oorspronkelijke klacht over het ‘dumpen’ van Chinese zonnepanelen lag, reageert ontgoocheld op de schrapping van de importheffingen. De sectorverenigingen van importeurs en installateurs, SolarPower Europe, spreekt dan weer van een mijlpaal en zegt dat de grootste barrière voor de groei van de sector wegvalt.

Bron: Nieuwsblad, 3 september 2018

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

 

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *