Fris en zonnig lenteweer uitstekend nieuws voor uw zonnepanelen

Zon en koude

Fris en zonnig lenteweer uitstekend nieuws voor uw zonnepanelen

Zonnejaar 2020 kende een moeizame start. Vooral de onstuimige februarimaand bleef onder de verwachtingen. Sinds enkele dagen lijkt de kentering ingezet.

Het ziet er immers naar uit dat het zonnige weer van de voorbije dagen tijdens de rest van de week een vervolg krijgt. Nog zeker tot en met donderdag is de zon alomtegenwoordig.

Koude en zon = Hoge opbrengst

Veel zon betekent uiteraard goed nieuws voor uw zonnepanelen en al zeker in combinatie met de huidige lage temperaturen. De productiviteit van zonnepanelen neemt immers af naarmate de temperatuur stijgt.

Uiteraard is het niet uitgesloten dat uw zonnepanelen ’s ochtends ontwaken met een klein ijslaagje, maar eens de zon op de panelen schijnt zal dit laagje razendsnel wegsmelten.

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Comments (4)

 • IvoB Reply

  De productie per paneel neemt inderdaad af naarmate de temperatuur van het paneel stijgt.

  De zon schijnt in de zomer ook niet bij iedere installatie loodrecht op de panelen omdat niet iedere installatie dezelfde hellingsgraad heeft en niet iedere installatie zuidgericht is. Panelen die vlakker liggen zullen in de zomer in verhouding meer opbrengen en panelen die verticaler staan hebben in de winter iets meer rendemendt dan vlak liggende panelen. Voor onze breedtegraad is een hellingshoek van 35°C een mooi gemiddelde.
  Uiteraard heb je in de zomer in totaliteit per dag een hogere productie. Er zijn dan per dag ook meer zonne-uren dan in de winter.
  Momenteel brengt mijn installatie (heldere lucht, weinig luchtvervuiling, koele oostenwind) bijna evenveel op dan tijdens de junimaanden. Ondanks dat er minder uren zon per dag zijn dan in juni.

  25 maart 2020 at 12:28
 • Van den Bossche H. Reply

  De productiviteit van zonnepanelen neemt af naarmate de temperatuur stijgt !?
  Dat zal wetenschappelijk wel bewezen zijn … maar toch is de produktie in de zomermaanden veel hoger dan nu !
  Waarom : simpel omdat de zonnestand nu nog veel te laag is en dus in de zomermaanden veel hoger staat en loodrecht op de panelen schijnt.

  25 maart 2020 at 11:35
  • Luc Heylen Reply

   Hm, niet akkoord. Ik heb meeste zonopbrengst rond deze tijd van het jaar : lage zonnestand en niet te warm. Mijn panelen liggen wel op schuin dak en is de hellingsgraad to de zon ideaal.

   25 maart 2020 at 11:47
   • PHILIPPE Reply

    Momenteel heb ik 3KW/dag minder opbrengst dan het max 36 KW/dag in mei!

    25 maart 2020 at 18:49

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *