Gemiddeld gezin kan tot 188€ besparen door van energieleverancier te wisselen

Bijna 2% van de gezinnen en bedrijven wisselde in juli van elektriciteitsleverancier. Dat is de hoogste switchactiviteit ooit opgetekend in een julimaand. Ook februari, maart, april en mei braken in 2019 al het maandrecord.

In het totaal kozen maar liefst 68.383 gezinnen en bedrijven een nieuwe elektriciteitsleverancier.

In juli kon een gezin gemiddeld 188 euro besparen door te kiezen voor het goedkoopste elektriciteitscontract. Dat is een stijging van 34 euro ten opzichte van juni.
Een bedrijf kon in juli gemiddeld 1.770 euro besparen op elektriciteit, ten opzichte van 1.414 euro in juni.

V-test

Zelf op zoek gaan naar het goedkoopste energiecontract? Met de V-test van VREG kan u op een eenvoudige manier de verschillende energiecontracten in Vlaanderen met elkaar vergelijken.

Bron: Nieuwsbrief VREG, 22 augustus 2019

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Eén reactie

  1. De V-test berekent de kostprijs voor stroom en je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen terugdraaiende teller en de digitale meter (in de test noemt men deze niet-terugdraaiend) Als je de terugdraaiende teller aanvinkt wordt de prosumententaks in rekening gebracht. Als je de digitale meter aanvinkt (of de niet terugdraaiende teller) wordt enkel distributiekost gerekend maar moet je nergens uw zelfconsumptie noteren. Volgens mij gebruiken ze dan het gewone verbruik ipv de totale afname voor de distributiekost. Dit geeft een vertekend beeld. Men bekomt uiteraard veel voordeliger distributiekosten omdat uw zelfconsumptie dan op 100% gezet wordt. In werkelijkheid is het gemiddelde 30%.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS