Site pictogram Ilumen

Goetstouwers winnaar van spannende iLumen 111 triatlon

iLumen 111

Bijna 700 atleten doken zondag in twee wedstrijden en bij een temperatuur van 15.2 graden in het Albertkanaal voor de iLumen 111 triatlon. Het deelnemersveld vertrok in drie waves en ging na 1.000 meter zwemmen over een parcours van 100 kilometer in de pedalen. Nieuw dit jaar was de 1/8ste Sprint-triatlon.

Doordat de kanaalbruggen in Zutendaal en Eigenbilzen zijn onderbroken door de werken moest de organisatie van de iLumen 111 in Bilzen uitpakken met een creatief plan en vernieuwd parcours.

Een ijzersterk trio met Stenn Goetstouwers, Bas Diederen en Vincent Van De Walle wisten meteen al hun stempel te drukken. Stenn en Bas kwamen quasi gelijk uit het water en ook op de fiets ging het gelijk op. Eenmaal de loopschoenen waren aangetrokken, wist Goetstouwers een flinke prik uit te delen. Hij wrikte zich compleet los na 20 kilometer en ging er als een speer vandoor.

Bij de dames waren de Nederlandse Sarissa De Vries en de Belgische Stefanie Adam aan elkaar gewaagd, maar bij het fietsen trotseerde ook Pleuni Hooijman de kopwind. Uiteindelijk werd Sarissa De Vries eerste, net voor Hooijman.

In de Sprint-triatlon ging de eer naar Simon Folens. De jongste deelnemer, Toby Bams uit Bilzen, werd verdienstelijk 22ste.

Bron: Het Belang Van Limburg, 13 mei 2019

 

Mobiele versie afsluiten