Grootschalig onderzoek wijst zonne-energie aan als energiebron van de toekomst

Grootschalig onderzoek wijst zonne-energie aan als energiebron van de toekomst

Tijdens de zomermaanden organiseerde Edelman Intelligence op vraag van het Deense energiebedrijf Ørsted een grootschalige bevraging met betrekking tot hernieuwbare energie. Maar liefst 26.401 respondenten uit 13 verschillende landen namen deel. Onlangs werden de resultaten voorgesteld in de vorm van de ‘Green Energy Barometer’.

Uit het rapport blijkt dat wereldwijd maar liefst 82% van de deelnemers kiezen voor een samenleving die volledig wordt voorzien van hernieuwbare energie.

Een andere opvallende conclusie is dat zonne-energie wordt beschouwd als de meest veelbelovende energiebron voor de toekomst. Exact 80% van de ondervraagden vindt dat er in zijn/haar land meer gebruik gemaakt dient te worden van zonne-energie. Tien procent vindt dat het huidige aanbod op de daken exact voldoende is, terwijl slechts 4% van de deelnemers niet in zonne-energie gelooft. Windenergie blijkt na zonnepanelen de op één na populairste energiebron voor de toekomst.

Green Energy Barometer 2017

Bron: Green Energy Barometer 2017

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Comments (3)

 • Stefan Reply

  Als we allen elektrisch zouden gaan rijden, zou het nationaal verbruik slechts met 4% stijgen, had ik recent gelezen 🙂

  13 december 2017 at 20:47
 • Jean-Paul Alberghs Reply

  Een hoop dromers, zonne-energie in het Noorden, wat in de wintermaanden, hier in België al 4 weken geen zon.
  Dikke kabels leggen van het Afrikaans continent, naar hier een hele klus, eigenlijk om te lachen, baterijen om reserve op te bouwen, al 4 weken geen zon, eigen groep om het te kort aan te vullen, als iedereen dan zijn groep start, meer verbruik, meer vervuiling, de echte oplossing om de fossiele brandstof te vervangen is er volgens mij nog niet, op geen enkel vlak. Laat ons investeren in kernenergie, een nieuw type centrale met minder radioactief afval, misschien zijn die er al.
  Laat ons niet de harde schreeuwers (milieu activisten) volgen, daar hebben politiekers oren naar, als je maar hard genoeg schreeuwt, maar laat ons het gezond verstand gebruiken om elektriciteit te produceren die voor iedereen betaalbaar blijft.

  13 december 2017 at 11:05
  • KARL DE RIJCK Reply

   Helemaal mee eens. Kernenergie kan veilig, als de centrales perfect worden onderhouden. De huidige centrales zijn oud, net als de huidige gebruikte techniek. Nieuwe centrales met de nieuwste knowhow, in combinatie met veel meer wind- en zonneenergie is de toekomst. Hoeveel overheids- school- en andere gebouwen zijn nu nog vrij van zonnepanelen? Plaatsen naast snelwegen (zoals in Duitsland) etc. Het zijn vaak hele grote daken. Windmolens in industrieterreinen, waar minder mensen last van hebben, havengebieden. Zoveel nog onbenutte mogelijkheden.
   Zonder kerncentrales gaan we er voorlopig niet komen. Zeker niet als we allemaal elektrisch willen (moeten) gaan rijden. Alleen het vracht- trein- en luchtvervoer verbruikt gigantisch veel energie.

   13 december 2017 at 12:44

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *