Ismaël TVL ok
Heeft afschaffen terugdraaiende teller impact op verkoop zonnepanelen?

De commotie rond de beslissing van het Grondwettelijk Hof dat eigenaars van zonnepanelen hun elektriciteitsteller niet langer meer mogen laten terugdraaien, heeft niet onmiddellijk een negatieve impact op de verkoop van zonnepanelen in Limburg. Dat blijkt uit een rondvraag van TV Limburg. Wel merken ze dat de commotie de volledige sector van de zonnepanelen in een negatief daglicht dreigt te plaatsen.

Bij productontwikkelaar iLumen in Tessenderlo vrezen ze dat mensen die nog twijfelen over de aanschaf van zonnepanelen daardoor gaan afhaken. Ze hopen dan ook dat het uitbetalen van de compensaties de rust kan doen wederkeren, want ze krijgen heel wat vragen van ongeruste klanten.

Negatieve perceptie

“De perceptie vandaag in de markt is negatief”, erkent onze zaakvoerder Ismaël Ben-Al-Lal. “Het is de taak van de overheid om duidelijk te communiceren.”

Toch is de aanschaf van zonnepanelen vandaag nog steeds voordelig. “De situatie sinds 1 januari is zeer duidelijk. Er is geen terugdraaiende teller meer maar ook geen prosumententarief dat betaald moet worden. Met de technologieën die er zijn, zoals batterijen, zal je in veel gevallen zelfs interessanter uitkomen dan in het oude systeem”, besluit Ben-Al-Lal.

Bekijk het volledige interview in onderstaande video.

Bron: TVL.be, 18 januari 2021

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Eén reactie

  1. Ik leg genoeg zonnepanelen om mijn stookolie brander te vervangen door warmtepomp, in de zomer maakten we, dankzij terugdraaiende teller, genoeg om in de winter te gebruiken voor verwarming, we betalen uiteraard een vergoeding om het net te gebruiken DIT KOST DE BELASTINGBETALER niets, de terugdraaiende teller wordt afgeschaft wegens niet fair tov mensen die geen panelen kunnen plaatsen?? hoe zit dat met geluid afscherming aan de snelwegen, de Grond was goedkoper wegens geluid, hetzelfde in overstromingsgebied, wij wonen 20 m boven de zeespiegel maar moeten nu sinds een paar jaar mee betalen voor degene die in overstromingsgebied wonen daar word niet op gereageerd, we betalen gewoon, dit is Vlaanderen.
    In Wallonië en Brussel betaalt men, bij mijn weten, zelfs nog geen net vergoeding (de beruchte prosumententax) en draaien de meters nog rustig terug ARM VLAANDEREN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS