Site pictogram Ilumen

Heeft afschaffen terugdraaiende teller impact op verkoop zonnepanelen?

Ismaël TVL ok

De commotie rond de beslissing van het Grondwettelijk Hof dat eigenaars van zonnepanelen hun elektriciteitsteller niet langer meer mogen laten terugdraaien, heeft niet onmiddellijk een negatieve impact op de verkoop van zonnepanelen in Limburg. Dat blijkt uit een rondvraag van TV Limburg. Wel merken ze dat de commotie de volledige sector van de zonnepanelen in een negatief daglicht dreigt te plaatsen.

Bij productontwikkelaar iLumen in Tessenderlo vrezen ze dat mensen die nog twijfelen over de aanschaf van zonnepanelen daardoor gaan afhaken. Ze hopen dan ook dat het uitbetalen van de compensaties de rust kan doen wederkeren, want ze krijgen heel wat vragen van ongeruste klanten.

Negatieve perceptie

“De perceptie vandaag in de markt is negatief”, erkent onze zaakvoerder Ismaël Ben-Al-Lal. “Het is de taak van de overheid om duidelijk te communiceren.”

Toch is de aanschaf van zonnepanelen vandaag nog steeds voordelig. “De situatie sinds 1 januari is zeer duidelijk. Er is geen terugdraaiende teller meer maar ook geen prosumententarief dat betaald moet worden. Met de technologieën die er zijn, zoals batterijen, zal je in veel gevallen zelfs interessanter uitkomen dan in het oude systeem”, besluit Ben-Al-Lal.

Bekijk het volledige interview in onderstaande video.

Bron: TVL.be, 18 januari 2021

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Mobiele versie afsluiten