Heropleving in Vlaamse zonnepanelenmarkt: “Burgers zijn fantastisch bezig”

Techniekers zonnepanelen

Heropleving in Vlaamse zonnepanelenmarkt: “Burgers zijn fantastisch bezig”

In 2017 werden er in Vlaanderen 41.296 zonnepaneleninstallaties geplaatst. Dit is maar liefst 54% meer dan in 2016. In 2013 werden er slechts 4.632 nieuwe PV-installaties geregistreerd.

Techniekers zonnepanelen
“Hoewel de prijs van zonnepanelen de laatste jaren niet meer fors gedaald is en er geen steun meer is via groenestroomcertificaten, zien we een duidelijke heropleving”, reageert Vlaams Energieminister Bart Tommelen in Het Nieuwsblad.

2012

“In 2017 behalen we voor het eerst weer een piek van meer dan 40.000 nieuwe installaties. Voor dergelijke cijfers moeten we tot in 2012 teruggaan. De burgers zijn met andere woorden echt fantastisch bezig”, besluit Tommelein.

Bron: Het Nieuwsblad, 13 maart 2018

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Comments (2)

  • Guido Devogeleer Reply

    De regering is de kleine eigenaar met zonnepanelen fantastisch aan het pluimen. Binnenkort het nieuwe goud voor de distributie bedrijven.En de terugdraaiende teller dit zal de grote onbekende blijven.Gewoon diefstal en contract breuk. Tommelijn minister van gebakken zonnen lucht.De slimme meter zou beter slimme dief heten.En ja ik ben boos.

    21 maart 2018 at 14:33
  • Hugo Reply

    “Burgers zijn fantastisch bezig” En de staat verdient eraan. Arme burgers! Geen groenestroomcertificaten meer en bovendien nog de prosumertaks betalen. In het verleden betaalde ik nog ongeveer 140 € elektriciteit per jaar en nu meer dan 1140€. Bovendien wil men in de toekomst het principe van de terugdraaiende meter in tijd beperken. De minister moest verlegen zijn!

    20 maart 2018 at 18:49

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *