Site pictogram Ilumen

Het Vlaams PV-landschap onder de loep

Belgian Solar day overzicht

Op woensdag 15 september nam iLumen deel aan de Belgian Solar Day in Brussel. Eén van de sprekers was Wim Buelens van VEKA. Hij schetste een duidelijk beeld van de Vlaamse zonnepanelenmarkt in 2021. Wij bundelden de belangrijkste elementen van de presentatie in een beknopt overzicht.

De heer Buelens trapte zijn uiteenzetting af met goed nieuws. Vlaanderen bereikte met succes de subdoelstelling die geformuleerd werd in het Energieplan/Zonneplan 2020. Eind vorig jaar bedroeg het geïnstalleerd vermogen aan zonnepanelen 4.000 MW, 300 MW meer dan de vooropgestelde 3.700 MW. De volgende doelstelling is een geïnstalleerd vermogen van 6,7 GW tegen 2030. Wat betreft die doelstelling zat Vlaanderen in augustus 2021 reeds op het niveau dat in het najaar van 2022 bereikt zou moeten worden.

Ook wat betreft het geïnstalleerd PV-vermogen per inwoner doet Vlaanderen het met 500 W/inwoner uitstekend als tweede regio in Europa, na koploper Duitsland (600 Watt/inwoner). Het is de verwachting dat bij de volgende tussentijdse rapportering Vlaanderen doorgroeit naar 625 Watt/inwoner.

Weetjes

Andere interessante weetjes hebben we voor u gebundeld in onderstaande bullet samenvatting:

Bron: presentatie PV in Vlanderen – Wim Buelens (VEKA) op Belgian Solar Day, 15 september 2021

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Mobiele versie afsluiten