Huis Vl Brabant groot
Hoeveel gezinnen vroegen de Vlaamse premie zonnepanelen reeds aan?

In Vlaanderen is tot en met 5 mei dit jaar 3.338 keer subsidie aangevraagd voor zonnepanelen. Dat meldt minister Demir van Energie naar aanleiding van vragen in het Vlaams Parlement.

Minister Demir sprak vorig jaar de verwachting uit dat dit jaar ongeveer 27.000 pv-installaties in aanmerking zouden komen voor de investeringspremie.

32 miljoen euro

Voor de premie voor pv-projecten tot 10 kilovoltampère omvormervermogen is door de minister voor het kalenderjaar 2021 een budget van 32 miljoen euro voorzien.

Begin mei werd bekend dat de verkoop van zonnepanelen bij consumenten in Vlaanderen in de eerste 4 maanden van 2021 fors gedaald. Waar vorig jaar in dezelfde periode 19.782 installaties werden opgeleverd, staat de teller nu pas op 7.498. Kanttekening daarbij is dat nieuwe installaties verschillende stappen moeten doorlopen. Hierdoor worden ze in vele gevallen pas enkele maanden na indienstname door de netbeheerders geregistreerd. Data van het recentste kwartaal zijn dus per definitie onvolledig en volgens het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) een onderschatting van de werkelijkheid.

Nog geen detailcijfers

Minister Demir meldt nu dus dat netbeheerder Fluvius tot 5 mei 3.338 premie-aanvragen voor een pv-installatie heeft ontvangen. ‘Fluvius heeft de ontwikkeling van de backoffice voor het verwerken en uitbetalen van de premies voor zonnepanelen net afronden, is onlangs gestart met de uitbetaling maar kan op dit moment nog geen detailcijfers stellen over het type aanvrager, geïnstalleerd vermogen, premiebedrag of provincie’, aldus de minister.

Bron: Solarmagazine.nl, 21 juni 2021

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

2 reacties

  1. Dat het aantal geplaatste panelen nog 3338 is, is nog veel.
    Dat zijn dan 3/4 van diegenen die hun zonnepanelen niet geplaatst kregen in 2020…….Anders hadden ze er nog minder geplaatst….
    Moesten alle politiekers die liegen hoofdpijn krijgen….er zou in het parlement nogal Parasetamol genomen worden…
    Wacht maar tot 2024….. 2 partijen hebben geen boter op hun hoofd. Deze keer heb je de mensen echt in hun geldbeugel gezeten…..en dat doet pijn en dat vergeten de gedupeerden niet snel !!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS