Batterijopslagsysteem iLubat

Met de iLubat lanceert iLumen zijn eerste batterijopslagsysteem. De iLubat kan eenvoudig in een bestaande installatie geïntegreerd worden. Het compacte design maakt het mogelijk om de iLubat vlak bij de omvormer (info compatibiliteit) te plaatsen, hetgeen bij andere opslagtoepassingen vaak niet mogelijk is.

Met de zelf ontwikkelde iLubat biedt iLumen een unieke oplossing die perfect voldoet aan de vragen van de markt en dat omwille van volgende redenen:

ilumenGevoelige besparing prosumententarief

ilumenBijdrage aan een stabieler net

ilumenOptimaal gebruik zonnepanelen

ilumenOntlading via omvormer waardoor groenestroomcertificaten geteld worden via bestaande groene stroom meter

ilumenNIEUW – Tijdstip ontladen variabel in functie van eventueel dag- en nachttarief


Werking iLubat

De configuratie van de iLubat wordt bepaald aan de hand van de geplaatste omvormer. De ILubat wordt aangesloten aan de DC-kant van de zonnepaneelinstallatie.

Van zodra de zonnepanelen meer energie produceren dan het vermogen van de omvormer zal de batterij starten met opladen.

De iLubat bepaalt zelf, in functie van de meest optimale omstandigheden, wanneer het moment om te ontladen is aangebroken. De ontlading gebeurt steeds na zonsondergang (omvormer inactief).

Dankzij de iLubat wordt het verbruik van de zonne-energie met andere woorden verschoven naar de avond of de nacht.

Tenslotte zal de iLubat zijn energie ontladen via de omvormer zodat de groenestroomcertificaten nog steeds geteld worden via de bestaande groene stroom meter. Dit is uniek!

iLubat

Energiefactuur

Besparing prosumententarief

Ook voor bestaande installaties biedt de iLubat een enorm voordeel. Door de iLubat te installeren in combinatie met een omvormer van een lager vermogen zal u gevoelig kunnen besparen op het prosumententarief.

Deze heffing van de Vlaamse overheid is afhankelijk van het maximale vermogen van de omvormer van uw zonnepaneleninstallatie. Hoe groter dit vermogen, hoe meer u betaalt voor het gebruik van het distributienet. Voor een gemiddeld gezin loopt het prosumententarief al snel op tot zo’n 500 euro per jaar.

Het pakket omvormer met iLubat kan omwille van de gevoelige besparing in prosumententarief in een mum van tijd terugverdiend zijn.


Vraag uw offerte aan

Uw prosumententarief verlagen met de iLubat van iLumen? Vraag nu uw offerte aan en krijgt 5% korting bij aankoop binnen de 14 dagen na offertedatum!

Akkoord privacybeleid
Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hier mee akkoord


Referenties