iLumen 111 Bilzen (15 mei 2016)

Logo iLumen 111 triatlon

iLumen 111 Bilzen (15 mei 2016)

Op 15 mei 2016 vindt in Bilzen de triatlonwedstrijd ‘iLumen 111’ plaats. De deelnemers proberen in een zo snel mogelijk tempo 1 km te zwemmen, 100 km te fietsen en 10 km te lopen.

iLumen 111

Een triatlon vergt veel energie van de atleet. Hierdoor dient hij verstandig om te gaan met zijn energievoorraad. Ook iLumen zet sterk in op energie-efficiëntie. Het ontwikkelde de PIDbox, een toestel dat de doelmatigheid van zonnepanelen verhoogt en ervoor zorgt dat de stralen afkomstig van de zon optimaal worden omgezet in energie.

Een ander voordeel van de PIDbox is dat dit toestel de levensduur van zonnepanelen verhoogt. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die op regelmatige basis sporten, gemiddeld langer leven dan mensen die nooit sporten. Triatlon is een duurzame sport die vaak op latere leeftijd nog wordt uitgeoefend. Door de afwisseling van sporten (zwemmen, fietsen, lopen) spaar je immers je lichaam en vermijd je blessures.

“Door de ondersteuning van iLumen kunnen we ons team en onze events professioneler invullen“, zegt Mario Appermans van Triatlon Team Limburg. “Samen willen we de ‘iLumen Tri Herderen’ en de ‘iLumen 111’ verder uitbouwen tot nog succesvollere events dan voorheen.”

Triatlon Team Limburg & iLumen, the perfect energy match!

Meer informatie over de iLumen 111 vindt u hier .

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief !

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *