iLumen 111 ondanks regenweer groot succes: “Toeschouwers kregen wereldtop te zien”

Op zondag 13 mei stonden 510 atleten aan de start van de iLumen 111 Triatlon in Eigenbilzen. Winnaar Pieter Heemeryck legde de 1 kilometer zwemmen, 100 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen af in 3u02’19”. Eerste vrouw werd Sarissa De Vries.

Atleten uit vijf landen deden mee aan de iLumen 111. In totaal doken 510 deelnemers, waaronder 101 vrouwen, in het Albertkanaal bij een watertemperatuur van 19,1 graden. “Met deze triatlon profileren we ons als ideale voorbereidingswedstrijd voor atleten die later op het jaar een halve of hele triatlon in hun planning hebben staan. Voor velen is het een test zo aan het begin van het seizoen,” aldus organisator Mario Appermans.

Zwaar parcours

De afstanden mochten dan wel afwijken, het parcours bleek zwaar. Het deelnemersveld vertrok in drie waves en ging na de kilometer zwemmen over op de fiets voor een trip van 100 kilometer. In de eerste fietskilometers kwam Stephan Kaminski ten val. Na de eerste zorgen werd de 29-jarige atleet overgebracht naar het ziekenhuis.

Ondertussen had zich een kopgroep gevormd. Vincent van de Walle moest al snel Pieter Heemeryck lossen die zowat het hele parcours de leiding nam. Dit jaar liep het fietsparcours drie maal over de brug in Kanne-Riemst.

Na het fietsen bleek het lopen een slopend onderdeel. Tom Mets probeerde, maar kon de ijzersterke Heemerijck niet meer bijbenen. De kloof liep op tot ruim acht minuten. Een verdiende, afgetekende overwinning dus voor de internationale langeafstandstopper Pieter Heemeryck.

Bij de dames ging in het fietsen bijna gelijk op tussen Sarissa De Vries en een verrassend sterke Stefanie Adam. Maar in het loopgedeelte moest Adam de eer laten aan de Nederlandse. De Vries verscheen onder de triomfboog na 3u27’24”.

De vele toeschouwers in Eigenbilzen kregen op de iLumen 111 de wereldtop te zien.

Bron: Het Nieuwsblad, 14 mei 2018

Groene energievoorziening iLumen

Aan de wisselzone konden de aanwezige toeschouwers op de iLumen 111 terecht voor een hapje en een drankje. Voor de energievoorziening van de catering ontwikkelden de ingenieurs van iLumen een speciale configuratie bestaande uit een elektrische wagen en batterijopslagsysteem iLubat.

De aanwezigheid van iLumen als eventsponsor werd extra in de verf gezet door de meer dan verdienstelijke deelname van 2 medewerkers van onze onderneming.

Fotogallerij

Social Media

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS