Site pictogram Ilumen

iLumen European Solar Challenge ondanks regenweer groot succes

Afgelopen weekend vond op Circuit Zolder de 24 hours iLumen European Solar Challenge plaats. De iESC is de enige 24 urenrace ter wereld voor zonnewagens.

Zaterdag 22 september omstreeks 13.00u vertrok het indrukwekkende deelnemersveld, bestaande uit een 20-tal wagens, voor een uithoudingsrace rond de klok.

Voor de weergoden bleek de start helaas ook meteen het sein om de hemelsluizen wagenwijd open te zetten. De barre weersomstandigheden maakten de gevolgde strategie en uiteraard ook de stuurmanskunsten van de piloten nog belangrijkder dan normaal.

Ondanks dat de safety car regelmatig de baan op moest om een gespinde wagen terug de goede richting uit te helpen, lieten de teams zich niet uit het lood slaan.

Na een indrukwekkende race was het uiteindelijk Solar Team Twente dat zijn titel van 2016 wist te verlengen. Het Belgische Punch Powertrain Solar Team reed een voortreffelijke wedstrijd, maar streed omwille van pech onderweg nooit echt mee voor de eindoverwinning.

Eindrangschikking

In de Cruiser Class trok het Poolse team uit Lodz aan het langste eind.

Infosessies en Greenville

Tijdens de race organiseerde iLumen een 3-tal infosessies over enkele brandend actuele topics uit de zonnepanelensector, zoals de gevolgen van de introductie van de digitale meter, batterijopslag, laadsystemen voor elektrische wagens,…

Ook werd de werking van productinnovaties zoals de rendementsverhogende PIDbox en en thuisbatterij iLubat nader toegelicht.

De publieke belangstelling voor de infosessies van iLumen was enorm. Over 3 sessies verspreid daagden meer dan 750 geïnteresseerden op!

De aanwezigen konden ook doorlopend terecht in energiedorp Greenville, dat zaterdagnamiddag en zondagochtend omwille van de hevige regenval naar het droge Congress Center verhuisde.

Video’s

Fotogallerij

Mobiele versie afsluiten