Cleantech
iLumen finalist Flanders Cleantech Internationalisation Awards 2016

iLumen is verheugd te kunnen melden dat onze onderneming werd genomineerd voor de finale van de Flanders Cleantech Internationalisation Awards, georganiseerd door FCA en FIT. Deze wedstrijd gaat op zoek naar Vlaamse cleantech KMO’s die met hun duurzame innovaties de meeste impact genereren op duurzame ontwikkeling in het buitenland. Uit een totaal van 106 kandidaturen werden drie finalisten geselecteerd, waaronder iLumen.

Cleantech

iLumen diende een kandidatuur in voor de PIDbox, het toestel dat het rendement van zonnepanelen verhoogt en de levensduur ervan verlengt. De PIDbox is een bewezen technologie sinds 2012 met een geïnstalleerd vermogen > 550 MW verspreid over meer dan 36 landen.

Onafhankelijk onderzoek van Thomas More Hogeschool (associatie KU Leuven) bewees een gemiddelde rendementstoename na installatie van de PIDbox van 7,5%. Wetende dat de zonnepanelensector wereldwijd zo’n 300.000 GWh elektriciteit produceert, is het potentieel van de PIDbox enorm. Uiteraard draagt het toestel door zijn energiebesparende werking in grote mate bij aan een duurzamere wereld.

De winnaars van de  Flanders Cleantech Internationalisation Awards 2016 worden bekend gemaakt tijdens de ‘Awards Voting & Ceremony’ op zondag 16 oktober in het Hilton Hotel in Antwerpen. Naast iLumen werden in de categorie ‘Energie’ de ondernemingen E-Rational en Vyncke genomineerd.

Bekijk hier de lijst van alle genomineerden alsook de kandidatuur van iLumen.

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Meer
BLOGS