Ilumen in de pers

iLumen te gast bij Radio 2 Limburg in kader ‘Dag van de Ondernemer’

Ismael Radio 2

Op vrijdag 18 november organiseert UNIZO naar goede jaarlijkse gewoonte in samenwerking met het Agentschap Innoveren en Ondernemen de ‘Dag van de Ondernemer’. In het kader hiervan nodigde Radio 2 Limburg vanmorgen Ismaël Ben-Al-Lal, Project Manager bij iLumen, uit.

Kanaal Z zet iLumen in de kijker in reeks 'Z-Cleantech'

Voor een derde editie werkt i-Cleantech Vlaanderen samen met Kanaal Z aan een reeks van Z-Cleantech. Wekelijks worden nieuwe  technologieën en evoluties uitgelicht aan de hand van best-practices uit de bedrijfs- en onderzoekswereld. Deze week is het de beurt aan iLumen.

Reportage HBVL: 'Austronaut Wubbo Ockels gaf toe dat wij beter waren'

ismael hbvl

Ismaël Ben-Al-Lal (31), zaakvoerder van iLumen, heeft met de PIDbox de Flanders Cleantech Internationalisation Awards gewonnen. Niet de eerste prijs voor het technologiebedrijf uit Tessenderlo, maar wel een van de meest prestigieuze.

iLumen winnaar Flanders Cleantech Internationalisation Awards 2016

Cleantech Awards

Op zondag 16 oktober won iLumen de Flanders Cleantech Internationalisation Award (categorie energie). Deze wedstrijd, georganiseerd door FCA en FIT, ging op zoek naar de Vlaamse cleantech KMO’s die met hun duurzame innovaties de meeste impact genereren op duurzame ontwikkeling in het buitenland.

24 hours iLumen European Solar Challenge

In het weekend van 24 en 25 september 2016 organiseerde iLumen op Circuit Zolder de 24 hours iLumen European Solar Challenge. Twaalf zonnewagens namen het tijdens deze uithoudingsrace tegen elkaar en 2 Tesla’s op. De persbelangstelling voor dit unieke evenement was bijzonder groot. Zo zakten VTM Nieuws en TV Limburg naar Circuit Zolder af.

Sterck Magazine: 'Extra rendement op zonnepanelen'

ismael sterck magazine

Innovatief en ambitieus. Dat zijn de twee sleutelwoorden die iLumen uit Tessenderlo perfect typeren. Het jonge ingenieursbureau focust op een optimale werking en de verlenging van de levensduur van zonnepaneleninstallaties. Met succes, zo blijkt. Hun gepatenteerde PIDbox is vandaag al in zo’n 36 landen beschikbaar.

Slimme doos kan fameuze award in München binnenrijven

iLumen's Pidbox

iLumen, de Limburgse onderneming die optreedt als dokter voor ondermaatse zonnepanelen, is genomineerd voor de prestigieuze awards op Intersolar Europe, de meest gekende beurs in de sector van de zonnepanelen.

iLumen genomineerd voor Intersolar Europe Award

Logo Intersolar Award 2016 finalist

Van 22 tot 24 juni 2016 vindt in München de Intersolar Europe plaats. Dit is de meest prestigieuze beurs in de sector van de zonnepanelen. Tijdens de exhibitiedagen worden er enkele awards uitgereikt.Tot de 10 genomineerden in de categorie ‘photovoltaics’ behoort de PIDbox Mini van iLumen.

'Rendement tovenaars' iLumen veroveren de hele wereld

Ismaël Ben-Al-Lal Sterck Magazine iLumen

Dertig jaar jong is Ismaël Ben-Al-Lal. De grote expertise en heldere visie waarmee hij over hernieuwbare energie spreekt, verraadt die leeftijd niet. iLumen biedt oplossingen om het rendement van zonnepanelen te verbeteren. De onderneming bestaat nog maar 3 jaar, maar is wereldwijd al actief in 34 landen.

Ismaël Ben-Al-Lal in ondernemersmagazine UNIZO Limburg

Ismaël Ben-Al-Lal O-Magazine iLumen

In 2007 reed Ismaël Ben-Al-Lal samen met Pieter Vangeel 3024 Australische kilometer tussen de zonnepanelen: zij navigeerden de elektrische racewagen van het Belgische Solar Team naar het zilver. Meteen de start van een energieke carrière met op dit moment een dijk van een bedrijf: iLumen in Tessenderlo.

CD&V-voorzitter Wouter Beke assembleert PIDbox

Wouter Beke assemblage PIDbox bij iLumen

Twee jaar geleden besloot UNIZO Limburg om de derde vrijdag van de maand november om te dopen tot ‘Dag van de Ondernemer’. Op deze dag worden ondernemers bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen die het ondernemerslandschap van vandaag zo sterk kleuren. iLumen kreeg de eer om Wouter Beke te ontvangen. De CD&V-voorzitter assembleerde zelf een PIDbox.

Ismaël Ben-Al-Lal getuigt op ‘Eén’ over ondernemerschap

Ismaël Ben Al-Lal was op vrijdag 13 november te gast bij het Eén-programma ‘De Vrije Markt’. Samen met Daphne Aerts (TNS Kroketten), vrouwelijke onderneemster van het jaar 2014, ging de zaakvoerder van iLumen dieper in op kwesties waar ondernemers ’s nachts van wakker liggen.

Ilumen centraal in reportage VRT Journaal

Ilumen stond vandaag centraal in een reportage van het VRT-journaal. Zaakvoerder Ismaël Ben Al-Lal lichtte toe hoe onze onderneming met een innovatief idee een succesverhaal kon schrijven.

Ilumen wint de UNIZO Limburg Export Award

Ondernemersorganisatie UNIZO Limburg beloont met deze awards Limburgse KMO’s die het afgelopen jaar bijzondere exportprestaties hebben geleverd. “De award dienen als inspiratie voor andere KMO-ondernemers om meer internationaal te denken en te werken”, zegt Bart Lodewyckx, directeur van UNIZO Limburg. Exporterende bedrijven zijn performanter, betalen hogere lonen en groeien sneller dan nationaal actieve bedrijven.

Ilumen opgenomen in VOKA toekomstindicator

Toekomstindicator VOKA iLumen

Het Limburgse bedrijf Ilumen ontwikkelde als eerste op de markt een oplossing voor het PID-probleem en deponeerde prompt een octrooi.

“Het probleem van PID was al 20 jaar bekend. Alle zonnepanelen verliezen rendement door PID. Dat is eigen aan de technologie. Als wij dan kunnen zorgen dat we de eerste zijn met een oplossing dan hebben we natuurlijk een aantal stappen voor op de rest”, zegt Ismaël Ben-Al-Lal, die samen met Pieter Vangeel Ilumen oprichtte.

Ilumen laat de zon opnieuw renderen

Logo Trends

Zonnepanelen leveren gratis groene stroom, maar ze hebben ook een nadeel: na verloop van tijd vermindert het rendement. Ilumen uit Tessenderlo ontwikkelde een systeem dat dit probleem moet wegwerken.