iLumen krijgt officiële Energy Globe Award certificaat overhandigd

Energy Globe Award - iLumen

iLumen krijgt officiële Energy Globe Award certificaat overhandigd

Onlangs werd iLumen met zijn gepatenteerde PIDbox verkozen tot winnaar van de Energy Globe Award Belgium. Vandaag kreeg onze onderneming het officiële Energy Globe Award certificaat overhandigd door Martina Madeo van het organisatiecomité.

De Energy Globe Award werd in 1999 in het leven geroepen door de Oostenrijkse energiepionier Wolfgang Neumann en is één van de meest prestigieuze awards in de milieusector. Het doel van de award is om succesvolle duurzame projecten voor te stellen aan een breed publiek en samen naar oplossingen te zoeken.

‘Virtuoos project’

Aan de editie van 2018 namen een 2.000-tal ondernemingen uit 180 verschillende landen deel. Van de Belgische inzendingen weerhield het evaluatiecomité iLumen met zijn PIDbox als beste dossier. De PIDbox is volgens de jury een “apparaat dat het rendement van zonnepanelen verhoogt, die geconfronteerd worden met een efficiëntie-verlies door Potention Induced Degradation (PID). Het is een virtuoos project met een lang verwachte oplossing om de efficiëntie van zonnepanelen te verhogen.”

Later dit jaar zal onze ondernerming als Belgische vertegenwoordiger optreden bij de uitreiking van de de World Energy Globe Award, die zal worden toegekend aan de wereldwijde winnaar.

Energy Globe Award - iLumen

PIDbox

De PIDbox is een toestel dat het rendement van zonnepanelen verhoogt en hun levensduur verlengt. Wat de PIDbox van iLumen zo uniek maakt, is dat dit gepatenteerde toestel als enige PID oplossing in de markt volledig onafhankelijk van de omvormer werkt. Bijgevolg zal de omvormergarantie na installatie van de PIDbox nooit in gedrang komen.

De PIDbox van iLumen wordt vandaag in zo’n 40 landen verdeeld en is toepasbaar op zowel kleinschalige als grootschalige zonnepanelenprojecten. Eerder werd iLumen voor zijn innovatieve technologie reeds bekroond met enkele Awards, waar nu dus de Energy Globe Award Belgium bijkomt.

iLumen's Pidbox

Fotogallerij uitreiking Energy Globe Award certificaat

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *