iLumen monitort eerste Belgische laadstation Tesla op zonne-energie

Truckstop 26 bis

iLumen monitort eerste Belgische laadstation Tesla op zonne-energie

Onlangs kon u op onze blog lezen dat Tesla afgelopen week in Heusden-Zolder het eerste Belgische laadstation op zonne-energie opende. Aan de 12 oplaadpunten kunnen de modellen Tesla S en X in enkele minuten volledig opladen. De zonne-energie die het bewuste laadstation voorziet bij Truck Stop 26 bis wordt gemonitord door iLumen.

Truckstop 26 bis Futech

Het is de eerste keer in België dat een snellaadstation van Tesla direct geïntegreerd is met op de locatie zelf opgewekte zonne-energie. De keuze voor Heusden-Zolder gebeurde niet toevallig. “Het snellaadstation vormt een belangrijke ondersteuning aan de verbinding Antwerpen-Luik en de verbinding tussen Brussel en het Ruhrgebied”, reageert An De Pauw, manager van Tesla in Het Belang Van Limburg. Ook burgemeester van Heusden-Zolder, Mario Borremans, is tevreden met de locatiekeuze. “Dit moet ons gemeentebestuur een boost geven om krachtiger te werk te gaan op het vlak van duurzaamheid”, klinkt het.

De zonnepanelen op de grote schans boven de beveiligde parking van Truck Stop 26 in Heusden-Zolder worden gemonitord door iLumen. Ook plaatste onze onderneming tal van PIDboxen bij de zonnepaneleninstallatie met een vermogen van 1,75 MW, met als gevolg een hoger rendement en een langere levensduur van het project in zijn geheel. Uiteraard is iLumen er als Limburgse onderneming erg trots op zijn steentje te hebben mogen bijdragen aan deze mooie primeur voor België.

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *