solar challenge wagen Ilumen
Ilumen Solar Challenge Zolder

Dit weekend maken de ronkende bolides op Zolder plaats voor zoemende schotels. De Ilumen European Solar Challenge landt dan voor een 9-urenrace tussen de Limburgse bossen.

De decibellimiet zal voor één keer geen obstakel vormen op het Limburgse circuit. Op 11 en 12 oktober vindt er immers de Ilumen European Solar Challenge plaats, een uithoudingskoers voor zonnecelwagens.

In tegenstelling tot klassieke races is het koersen met zonnewagens eerder een hersensport dan een wervelende spurt. De deelnemende wagens tappen hun energie namelijk af van louter de zon en dan komt het eropaan die zo wijselijk en tactisch mogelijk te gaan inzetten tijdens de race. De weersomstandigheden spelen natuurlijk ook een doorslaggevende rol.

Tussen het deelnemersveld prijken teams uit zowel Turkije, Zwitserland, Duitsland, België, Frankrijk als Nederland. De strijd zal dus uitdraaien op een Europees onderonsje.

Op zondag kunnen eigenaars van elektrische auto’s overigens ook zelf het circuit op met hun auto, of een testrit met een Tesla Roadster of een BMW i3 versieren.

De bekendste zonnewagenrace is de tweejaarlijkse World Solar Challenge, waarbij de deelnemers van Darwin naar Adelaïde zoeven, met de opdracht als eerste te arriveren. De oprichter van die race, Chris Selwood, zal eveneens naar Zolder afzakken.

Of deze als laag vliegende ufo’s verpakte eenzitters ook op een gesloten omloop spannende koersen opleveren? Oordeel vooral zelf tijdens het komende weekend. De race start op 11 oktober om 9u00.

Verhoog het rendement alsook de levensduur van uw zonnepanelen met de PID box. Meer Info hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS