iLumen stelt nieuwe slimme voeding PIDbox Mini voor op Intersolar 2017

Smart PSU

iLumen stelt nieuwe slimme voeding PIDbox Mini voor op Intersolar 2017

Net als de voorbije jaren maakt iLumen van 31 mei tot 2 juni opnieuw zijn opwachting als exposant op Intersolar Europe 2017 in München. Onze onderneming zal er zijn nieuwe slimme voeding voor de PIDbox Mini voorstellen.

iLumen ontwikkelde de PIDbox, een toestel dat het rendement van zonnepanelen verhoogt en hun levensduur verlengt. Volgens onafhankelijk onderzoek van Thomas More Hogeschool (associatie KU Leuven) verhoogt de PIDbox het rendement van zonnepanelen gemiddeld met 7,45%.

iLumen's Pidbox
De PIDbox is uniek in die zin dat het toestel als enige PID oplossing in de markt volledig onafhankelijk van de omvormer werkt en bijgevolg nooit de omvormergarantie zal schaden. Het spreekt voor zich dat iLumen enkele patenten voor deze unieke technologie verwierf.

PIDbox oplossingen zijn beschikbaar voor zowel kleine en middelgrote (PIDbox Mini) als grote PV projecten (PIDbox). Het toestel wordt vandaag in zo’n 40 landen aan de man gebracht.

Slimme voeding PIDbox Mini

Smart PSU
De slimme voeding (CE gecertificeerd) is een toestel dat de installatie van PIDboxen Mini van iLumen heel gemakkelijk maakt. Op grotere PV-installaties kan de installatie van de afzonderlijke voedingen veel tijd in beslag nemen. Dit toestel maakt het mogelijk om tot 50 toestellen tegelijkertijd van spanning te voorzien wat de installatietijd drastisch reduceert. Doordat dit toestel een IP65 rating heeft, is het bestand tegen alle weersomstandigheden.

De slimme voeding is uitgerust met een ‘Internet of Things’ functie voor monitoring en automatische communicatie, hetgeen mogelijkheden biedt om de status van de PIDbox Mini vanop een afstand te controleren.

Intersolar 2017 – Livestream

Zoals eerder gemeld zal iLumen van 31 mei tot en met 2 juni als exposant aanwezig zijn (Booth A3.410) op Intersoler Europe in München. Op donderdag 1 juni zal Project Manager Ismaël Ben-Al-Lal een presentatie over de PIDbox en zijn slimme voeding verzorgen op het Innovation and Application Forum van Intersolar in München.

Wil je meer weten over de PIDbox?

Ontdek hoe de PIDbox het rendement van uw zonnepanelen verhoogt.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *