iLumen 111
iLumen trotse sponsor van Triatlonwedstrijd ‘iLumen 111’

Net als vorig jaar slaan iLumen en Triatlon Team Limburg de handen in elkaar voor de organisatie van de gerenommeerde triatlonwedstrijd ‘iLumen 111’, die op zondag 14 mei plaatsvindt in het Limburgse Bilzen.

iLumen 111
Een samenwerking tussen een onderneming actief in de sector van de zonne-energie en een triatlonclub is op het eerste gezicht misschien niet meteen voor de hand liggend. Vanwaar dan deze ‘match’?

Link iLumen & Triatlon Team Limburg

‘Sporten is gezond!’ Elke dokter, elke wetenschapper zal je deze stelling bevestigen. Een sportclub als Triatlon Team Limburg doet er met events zoals de ‘iLumen 111’ alles aan om mensen van alle leeftijden aan het sporten te krijgen. Ook iLumen is begaan met de gezondheid van de mens. Zijn toepassingen in de sector van de zonne-energie zijn erop gericht energie te produceren op basis van hernieuwbare energiebronnen. Het spreekt voor zich dat niet enkel de huidige, maar ook de toekomstige generaties er wel bij zullen varen.

Een ander punt van gelijkheid is het begrip ‘energie-efficiëntie’. Deelnemers van de ‘iLumen 111’ hebben als doel zo snel mogelijk een afstand van 111 km te overbruggen, bestaande uit 1 km zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen.

Sport, de PIDbox voor mensen

Een triatlon vergt veel energie van de atleet. Hierdoor dient hij verstandig om te gaan met zijn energievoorraad. Ook iLumen zet sterk in op energie-efficiëntie. Het ontwikkelde de PIDbox, een toestel dat de doelmatigheid van zonnepanelen verhoogt en ervoor zorgt dat de stralen afkomstig van de zon optimaal worden omgezet in energie.

Een ander voordeel van de PIDbox is dat dit toestel de levensduur van zonnepanelen verhoogt. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die op regelmatige basis sporten, gemiddeld langer leven dan mensen die nooit sporten. Triatlon is een duurzame sport die vaak op latere leeftijd nog wordt uitgeoefend. Door de afwisseling van sporten (zwemmen, fietsen, lopen) spaar je immers je lichaam en vermijd je blessures.

Editie 2017 volzet

Net als vorig jaar zijn alle 500 startplaatsen voor de iLumen 111 volledig ingenomen. Omstreeks 13.00 uur wordt het startschot voor de vrouwen gegeven. Een half uur later zijn de seniors mannen aan de beurt. Om 13.40u vertrekken de veteranen mannen. Het zwemgedeelte van de triatlon belooft alvast een helse uitdaging te worden. Dinsdag bedroeg de watertemperatuur slechts 14,9° C! iLumen wenst alle deelnemers, en in het bijzonder onze Project Manager Ismaël Ben Al-Lal, veel succes !

Triatlon Team Limburg & iLumen, the perfect energy match!

Meer info: www.ilumen.be en www.sportevents.be/ilumen111/  

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS