iLumen verwerft patent PID coating voor Amerikaanse markt

PID coating patent

iLumen verwerft patent PID coating voor Amerikaanse markt

Na verloop van tijd lijden zonnepanelen rendementsverliezen ten gevolge van Potential Induced Degradation. Om het hoofd te bieden aan dit fenomeen ontwikkelde iLumen de PIDbox, een toestel dat het rendement van zonnepanelen verhoogt en hun levensduur verlengt.

Om het rendement van de zonnepanelen te verhogen, dient er een elektrische lading op de panelen te worden aangebracht.

PID coating

Dit kan door het (eenmalig) toebrengen van een PID coating op het glas van de zonnepanelen, die er in combinatie met de PIDbox voor zorgt dat het regeneratieproces versneld wordt.

Let wel: de PID coating mag enkel aangebracht worden wanneer er reeds een PIDbox tussen de zonnepanelen en de omvormer werd geïnstalleerd.

Onafhankelijke test

Het onafhankelijke agentschap MBJ testte op de Intersolar in München de goede werking van de PIDbox in combinatie met de PID coating op twee verschillende zonnepanelen.

Zoals uit de figuur blijkt, nam het rendement van het eerste paneel in amper 48 uur met maar liefst 73,2% toe. Bij het tweede paneel werd in 48 uur zelfs een rendementsverhoging van maar liefst 78% gerealiseerd.

PIDcoating test Intersolar Europe 2015

Amerikaans patent

Nadat iLumen eerder een patent voor de Europese en Aziatische markt verwierf, bereikte ons zopas het blijde nieuws dat er ook een patent werd uitgereikt voor de Verenigde Staten.

Het patent “Solar panel system and method for accelerated regeneration and/or prevention of defects in solar panels” werd hiertoe aan onze onderneming toegekend onder het nummer US 10,381, 976.

PID coating patent

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *