STEM Building
iLumen voorziet STEM-gebouw van rendementsverhogende PIDbox

Het Provinciaal Instituut Lommel (Provil) ontwikkelde recentelijk een aantal strategische doelen rond duurzame ontwikkeling. In november 2015 werd in dit kader het project ‘STEM-building’ bedacht en gestart.

De STEM-building is een innovatief en duurzaam BEN-gebouw (bijna energie neutraal) op campus Provil in Lommel.

Om de STEM-building te realiseren werd er een intense samenwerking opgestart tussen:

  • leerlingen van de 3e graad bso en tso secundair nijverheid technisch onderwijs uit de richtingen “bouw, hout, sanitair/CV en elektrotechnieken”
  • bachelor hogeschoolstudenten “energietechnologie en klimatisatie”
  • experten/partners uit de industrie, sectoren en andere organisaties

PIDbox en iLubat

iLumen is erg enthousiast over dit innovatief project en droeg reeds zijn steentje bij door een PIDbox te installeren bij de zonnepaneleninstallatie van de STEM-building. Dit toestel verhoogt het rendement van de zonnepanelen en verlengt hun levensduur. Binnenkort zal iLumen ook batterijopslagsysteem iLubat plaatsen.

STEM Building

Zaakvoerder Pieter Vangeel en Marketing- & Communicatieverantwoordelijke Thomas Voets brachten deze week een bezoek aan de STEM-building en ondertekenden namens iLumen en partneronderneming Futech het infobord van alle partners die aan de realisatie van het project hebben bijgedragen.

STEM Building

De oplevering van de STEM-building is voorzien tegen het einde van het huidige schooljaar. Het gebouw zal onder meer gebruikt worden voor vergaderingen en uiteenzettingen, georganiseerd door Provil en zijn partners.

Meer info: Stembuilding.be

Fotogallerij

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
BLOGS