Infosessie en beurs op 24 hours iLumen European Solar Challenge

24 hours iLumen European Solar Challenge bezoek Punch Powertrain Solar Team

Infosessie en beurs op 24 hours iLumen European Solar Challenge

Na de succesvolle editie van 2014 stelt iLumen met de nodige trots de 24 hours iLumen European Solar Challenge aan u voor. Deze race voor zonnewagens vindt tussen 23 en 25 september plaats op Circuit Zolder (België), vermaard voor zijn 24 uren races.

Banner iESC

De iESC is de allereerste 24 uren uithoudingsrace voor zonnewagens. Nooit eerder konden zonnewagens hun volledig potentieel met laag energieverbruik en fantastische aerodynamica tonen door het legendarische Tesla S model uit te dagen voor een race van 24 uur!

In het journaal zag u ongetwijfeld al wel eens prachtige beelden van de World Solar Challenge, het wereldkampioenschap voor zonnewagens dat elke twee jaar plaatsvindt in Australië. Nu krijgt u de unieke kans om een dergelijk spektakel van zeer dichtbij mee te maken op Circuit Zolder. De iESC slaagt er als eerste organisator ooit in om meer dan 10 zonnewagens naar Europa te lokken voor een uithoudingsrace. Onder hen het Belgische Punch Powertrain Solar Team dat vorig jaar nog knap vijfde werd tijdens de World Solar Challenge.

Tesla Zonnewagen

De iESC krijgt de onvoorwaardelijke steun van legende Chris Selwood, pionier en drijvende kracht achter de World Solar Challenge. Onder zijn toeziend oog zullen de deelnemende teams van 23 tot 25 september strijden om de Europese titel. En dit alles in de geweldige sfeer die typisch is voor wedstrijden met zonnewagens.

Infosessie en beurs

Maar dat is lang niet alles. Zo organiseert iLumen op zaterdag 24 september in de paddock van Circuit Zolder een infosessie over de PIDbox, een toestel dat het rendement van zonnepanelen verhoogt en hun levensduur verlengt.

P1100031

Verder kunnen de aanwezigen een bezoek brengen aan een beurs die aandacht schenkt aan belangrijke thema’s rond zonnepaneleninstallaties (monitoring, onderhoud, verzekering, defecten bij omvormers,…), zonneboilers en trends in de sector van de hernieuwbare energie. Zo zullen er een aantal bedrijven aanwezig zijn die batterijtechnologie promoten, zoals bijvoorbeeld de Tesla Powerwall. Ook zullen er laadoplossingen voor elektrische voertuigen worden gepresenteerd.

Tickets

De toegang tot de iLumen European Solar Challenge op Circuit Zolder is tijdens het volledige weekend gratis mits inschrijving via het contactformulier op de website van iLumen.

Meer info op http://www.europeansolarchallenge.eu/

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Comments (2)

 • Johan Manaerts Reply

  Knap initiatief! Ik zal er alvast zijn. Is het ook mogelijk om het event zondag te bezoeken?

  2 augustus 2016 at 17:22
  • Ilumen Reply

   Beste,

   Bedankt voor uw reactie. Ook op zondag bent u van harte welkom om de 24 hours iLumen European Solar Challenge te bezoeken!

   Het volledige programma vindt u eerstdaags terug op de website van het event.

   Aarzel niet ons te contacteren bij eventuele bijkomende vragen of opmerkingen.

   Tot binnenkort!

   Vriendelijke groet,

   Thomas Voets
   Marketing- en communicatieverantwoordelijke
   iLumen

   3 augustus 2016 at 08:10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *