Infosessie ‘PID bij zonnepanelen’ groot succes

Infosessie PID bij zonnepanelen iLumen

Infosessie ‘PID bij zonnepanelen’ groot succes

Op woensdag 13 april organiseerde iLumen de infosessie ‘PID bij zonnepanelen: oorzaken, gevolgen en oplossingen’. Een publiek bestaande uit zonnepaneleninstallateurs, investeerders en mensen uit het bankwezen tekende present in het Truckstop-gebouw te Heusden-Zolder.

Het opzet van de infosessie was het talrijk opgekomen publiek te informeren over het fenomeen Potential Induced Degradation (PID) en de werking van de PIDbox, een toestel dat het rendement van zonnepanelen verhoogt en de levensduur ervan verlengt.

P1100030

Na een korte introductie door Ismaël Ben-Al-Lal, Project Manager van iLumen nam Johan Stroobandt het woord. De CEO van Building Energy stond vanuit zijn eigen ervaringen stil bij de voordelen die de PIDbox kan bieden voor installateurs van zonnepanelen.

P1100037

Vervolgens lichtte Marc Coppens, CEO van Yuki (een zelflerend en online boekhoudplatform voor KMO’s, vrije beroepen, boekhouders en accountants), toe hoe hij met succes investeerde in diverse zonnepanelenprojecten. Dankzij de installatie van de PIDbox van iLumen slaagde hij erin om de performance rate van de verschillende PV-installaties gevoelig te verhogen, met een sterk verhoogd financieel rendement tot gevolg.

P1100044

Vanwege iLumen verzorgde Kristof Gaukema (Project Engineer) een interessante technische uiteenzetting over het fenomeen PID en de werking van de PIDbox. Hij lichtte onder meer verschillende methodes toe waarmee men PID kan opsporen alsook hoe de PIDbox werkt en best gedimensioneerd wordt.

P1100052

Na de verschillende uiteenzettingen kreeg het publiek ruim de tijd om vragen te stellen aan de aanwezige experts van iLumen. Afgesloten werd er met een receptie waarop men gezellig kon nababbelen met een hapje en drankje in de hand.

P1100027

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief !

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *